Albornoz tillbaka – då tog MFF fjärde raka

Uppdaterad 2018-07-30 | Publicerad 2013-04-22

"Jag jobbar vidare med klubbens psykolog"

MALMÖ/STOCKHOLM. Den 12 februari dömdes han till villkorlig dom för sexuellt utnyttjande av barn.

I kväll, i Malmö FF:s segermatch mot Öster, var Miiko Albornoz, 22, tillbaka på planen igen.

– Jag blev rörd när jag sköt första uppvärmningsskottet och publiken jublade, säger Albornoz direkt efter matchen.

I dag upphävde Malmö FF den avstängning som Miiko Albornoz fick efter att ha dömts till villkorlig dom av tingsrätten i Malmö. Därmed kunde ytterbacken göra sin första allsvenska match sedan slutomgången mot AIK den 4 november 2012.

Med ordinarie högerbacken Matias Concha på skadelistan fick Albornoz hoppa in i hetluften direkt – och han möttes av stort jubel både vid presentationen och när han byttes ut i den 85:e minuten.

– Det gav mig kraften att ge 110 procent i matchen. Jag är otroligt tacksam över att få den här andra chansen av klubben och jag jobbar vidare med klubbens psykolog, säger huvudpersonen.

”Måste göra något”

Tokelo Rantie gav MFF ledningen redan i den sjunde minuten när han utnyttjade ett motlägg och fri med Alexander Nadj rullade in bollen mellan benen på bortakeepern.

– Jag har gått mållös från två matcher, jag kände att jag måste göra något, säger anfallaren.

Hemmalaget dominerade första 45 fullständigt, något inte minst 67–33 i bollinnehav och 6–0 i avslut vittnade om.

Malmö FF:s ineffektivitet fortsatte i den andra halvleken och värste målsumparen var Tokelo Rantie som brände fem bra lägen, utöver sitt mål.

– Jag borde ha satt fler av mina lägen, men det gör jag i nästa match, säger Rantie som byttes ut efter drygt 70 minuter och hade ett lindat högerknä efter matchen.

– Det var en kollision i första halvlek. Jag vet inte vad som är felet, men det ska inte vara några problem till nästa match.

Första målet

Östers bästa, och enda, målchans hade Kenny Pavey när han styrde Johan Perssons skott i ribban.

Men MFF punkterade till slut matchen när Simon Kroon höll sig framme på Magnus Erikssons vänsterinspel och petade in 2–0. Målet var dessutom Kroons första i allsvenskan.

2–0-segern innebär att Robin Olsen fortfarande inte har släppt in ett enda mål i allsvenskan. Malmös succémålvakt är nu uppe i 405 minuter, plus tillägg, utan baklängesmål.

I och med segern klev Malmö FF upp på samma poäng som serieledaren IFK Göteborg – på torsdag möts de lagen i en tidig seriefinal på Gamla Ullevi.