Mästarlaget vann – efter 258 mållösa minuter

Publicerad 2019-05-23

Piteås långa måltorka är över.
Det blev 258 minuter utan mål för det regerande mästarlaget.
Sedan besegrades Limhamn/Bunkeflo med 2–1 i den sista damallsvenska matchen före fotbolls-VM.

Den här torsdagskvällen hade SAS piloter för länge sedan strejkat färdigt. Den tidigare inställda och uppskjutna matchen mellan Piteå och Limhamn/Bunkeflo kunde därför äntligen spelas.

Piteå dominerade men det var ändå Limhamn Bunkeflo som gjorde matchens första mål. 1–0 för bortalaget kom i den 19:e matchminuten sedan vänsterbacken Hanna Persson spelat fram Sofie Sundqvist.

Limhamnsanfallaren visade sedan stor kyla när hon placerade in bollen bakom Piteåmålvakten Cajsa Andersson.

I den 35:e minuten hade Piteås Julia Karlernäs en nick i ribban. Tre minuter senare fick anfallaren Nina Jakobsson huvudet på bollen som sedan strök den bortre stolpen. I 43:e slog Madelen Janogy en hård, brant 25-meterspassning som skar genom hela straffområdet. Fernanda da Silva som stötte in 1–1 bröt då en 258 minuter lång måltorka för Piteå.

Petade in 2–1

Sedan ägde regerande mästarlaget Piteå hela den andra halvleken.

Lagkaptenen Josefin Johanssons hade ett skott i stolpen i den 60:e minuten. Åtta minuter senare kom i stället utdelningen när Faith Ikidi petade in 2–1 efter en högerhörna.

Hemmalaget vann hörnstatistiken med 17–1 och Limhamnsmålvakten Vera Amanda Varis räddade sitt lag undan en större förlust. De 835 personer som kom till LF Arena i Piteå fick äntligen se sitt lag göra mål. Fotbolls-VM avgörs i Frankrike 7 juni till 7 juli. Det här medför att allsvenskan också tar ett par månader långt sommaruppehåll.