Jakobsson: "Fernanda är ju en trollgubbe"

Publicerad 2019-08-04

Eskilstunas tre matcher långa segersvit bröts i Norrbotten.
Piteå reste sig från ett 0-1-underläge och vann till sist med 3-1 (2-1).
Och anfallaren Nina Jakobsson var inblandad i Piteås samtliga tre mål.

Eskilstuna har gått som tåget efter VM-uppehållet. Tre raka segrar och imponerande 8-0 i målskillnad.
I Piteå stannade segertåget.
Det var ändå Eskilstuna som inledde målskyttet när dryga kvarten var spelad. Då förlorade Piteåanfallaren Fernanda da Silva en närkamp på egen planhalva. Eskilstuna vände spelet och Felicia Rogic satte ett distinkt och välplacerat skott vid målvakten Cajsa Anderssons vänstra stolpe.
– Vi startade riktigt bra. Tyvärr blev det sedan några dumma misstag från vår sida, säger Eskilstunakaptenen Shannon Woeller.
Det här var en match där VM-spelaren och anfallsstjärnan Madelen Janogy i Piteå fick inleda den första halvleken på bänken. Det gjorde inte något eftersom anfallskollegan da Silva var på spelhumör.
I den 33:e matchminuten fick brasilianskan reparera fadäsen som ledde till Eskilstunas 0-1-mål. Nu gjorde hon istället bort en försvarare på vänsterkanten och serverade därefter Nina Jakobsson ett perfekt inlägg. Den 181 centimeter långa Piteåanfallaren mötte bollen med pannan och målvakten Emelie Lundberg var chanslös.
– Fernanda är ju en trollgubbe. Nu blev det en snygg fint och sedan ett perfekt inlägg, säger Jakobsson.

”Underbart att se”

I den 44:e minuten utökade Piteå till 2-1 sedan en Eskilstunaförvarare inte lyckades rensa bort bollen från det egna straffområdet. Nina Jakobsson som gjorde 1–1-målet kunde istället peta fram bollen till Julia Karlenäs som inte gjorde något misstag när skottläget dök upp.
– Det var ju helt underbart att se hur Julia kunde sätta den, säger Jakobsson.
I den 64:e minuten utökade Jakobsson på Piteås ledning till 3-1 efter ett väl avvägt skott från 20 meter.
Jakobsson som alltså var inblandad i Piteås samtliga mål strålade av lycka efter matchen.
– Jag var en bit ut men hade ändå ett bra läge så jag siktade på bortre delen av målet. Det är klart att det var jätteskönt att få sätta dit den. Det var ett tag sedan sist, säger hon.
Med kvarten kvar av matchen pressade Eskilstuna på för en reducering men då svarade Pitemålvakten för tre riktigt fina räddningar på raken.
De 1 779 i publiken kunde lämna LF Arena i Piteå med ett leende på läpparna.
– Det är precis det här vi vill bjuda vår publik på och äntligen fick vi göra det igen, säger Jakobsson.
Eskilstunakapten Shannon Woeller var mer dämpad efter matchen:
– Vi måste bland annat vara starkare i vårt eget straffområde och bättre i markeringsspelet. Sedan kunde vi ha tagit fler avslut, säger Woeller.