Rasmus Jönsson hjälte i HIF:s premiärseger

Uppdaterad 2019-04-01 | Publicerad 2019-03-31

HELSINGBORG/STOCKHOLM. Jordan Larsson firade inte sitt mål av respekt för förra klubben.

Men det var inte han utan Rasmus Jönsson som spelade huvudrollen när Helsingborg slog IFK Norrköping med 3–1.

– När man har varit borta så länge är det skönt att visa att man fortfarande har det i sig, säger tvåmålsskytten till C More.

Helsingborg rivstartade i sin återkomst i allsvenskan. I åttonde minuten skarvades en vänsterhörna och nådde Rasmus Jönsson som resolut slog in 1–0.

Men kvitteringen kom fort. I den tjugonde minuten smekte Alexander Fransson fram en precis crossboll till Jordan Larsson, som tog emot till höger i straffområdet. Anfallaren såg att målvakten Kalle Joelsson rusade ut och lyfte in 1–1.

Jönsson rullade in sitt andra

Larsson spelade i Helsingborg mellan år 2014 och 2016 och hans pappa Henrik är en av klubbens stora ikoner. Av respekt för motståndarna firade inte Jordan sitt mål livligt utan sänkte huvudet och höll upp händerna i en slags ursäktande gest.

Helsingborg lät sig inte nedslås. I minut 35 dök Rasmus Jönsson i djupled, petade bollen bredvid en utrusande Isak Pettersson och rullade in 2–1 i öppet mål.

Matchen stod och vägde mitt i andra halvlek, då inhoppande Andri Rlúnar Bjarnason vek in 3–1-bollen.

– Jag är så jävla glad för Rasmus. Han är väldigt, väldigt mycket Rasmus nu, säger HIF-tränaren Per-Ola Ljung.

”Vet att jag är bra”

Rasmus Jönsson kom förra sommaren hem till Skåne på korttidskontrakt. I december skrev han på för fyra år för klubben.

Nu trivs han ypperligt med sitt fotbollsliv.

– Jag kände i vintras att jag behövde komma hem och bygga upp fysiken. Den har inte varit helt på topp. När den funkar vet jag att jag är en bra spelare.

Jordan Larsson, förresten? Han ger IFK Norrköpings insats underkänt. Att han inte jublade mer åt sin kvittering var ett givet val.

– Jag har så pass mycket respekt för klubben och har så många bra minnen härifrån. Det är klart att jag inte firar, säger han till C More.