Matchen slutadet 0–0 och Gais har fortfarande inte vunnit i årets superettan.

Gais gick in på Gamla Ullevi för att ta säsongens första seger.

Men någon seger blev det inte i dag heller.

Det blev en rycklig match där inget av lagen lyckades ta tag i matchbilden och skapa sig något överläge.

Varken hemmalaget eller gästande Helsingborg lyckades ta vara på de chanser som skapades, men lite svettigt blev det i bortastraffområdet mot slutet när Gais lyfte in flera inlägg mot Dardan Rexhepi och Alibek Aliev.

Missade straff i första halvlek

Den bästa möjligheten hade ändå HIF:s Anton Wede när han fick chansen från straffpunkten i den första halvleken. Men Damir Mehic kastade sig åt rätt håll och stod för en fin räddning.

– Jag fick använda min fulla längd, så det såg väll lätt ut, säger Damir Mehic till GP.

0–0-resultatet gör att Gais bara gjort ett mål under säsongen och står kvar med två poäng och en nolla i vinstkolumnen, men tränaren Benjamin Westman var ändå positiv efter matchen.

– Jag tycker det är ett stort fall framåt! Det finns olika sätt att spela 0-0-matcher på och den här tillhör den bättre skaran som jag sett, sa han.

HIF har fortfarande inte förlorat, men kryssade för tredje gången och ligger sexa med sex poäng.

För serieledande Öster kom i dag första förlusten.

Det var favorittippade Dalkurd som åkte till Myresjöhus Arena och satte stopp för nykomlingens fina segersvit.

Richard Yarsuvat gjorde 1–0 i första halvlek och när Ammar Ahmed satte 2–0 till gästerna var matchen avgjord. Öster reducerade visserligen i slutet men kom inte närmre.

Dalkur är nu tre i tabellen med åtta inspelade poäng, en efter Öster som behåller förstaplatsen.

I eftermiddagens tredje match blev det hemmaseger med 2–1 för Varberg mot IK Frej Täby.

Första segern för säsongen för hemmalaget, som därmed tar man sig förbi Frej Täby i mitten av tabellen