Barcelonas mardröm

Uppdaterad 2016-10-03 | Publicerad 2016-10-02

Celta Vigo chockstartade med tre mål på 33 minuter

Precis som förra året sänkte Celta Vigo jätten Barcelona.

Men det blev en rafflande match där Barcelona var på väg att vända efter hemmalagets superstart.

Slarv från Barcelonas målvakt Marc-André ter Stegen blev avgörande.

– Vi gör alla misstag, sa Barcelonas Gerard Piqué efteråt.

Celta Vigo – med John Guidetti på bänken från start – tog emot Barcelona hemma på söndag kväll.

Och första halvlek blev en fest för hemmalaget.

Första målet kom efter ett bolltapp av Barcelona på grund av ett svagt uppspel av Barcelonas målvakt Marc-André ter Stegen. Iago Aspas kunde fånga upp bollen och sätta en stenhård passning till Pione Sisto, som fick med sig bollen och satte den i bortre hörnet.

Men de stora smällarna kom i den 32:e och 33:e minuten.

Ännu ett bolltapp

En av Celta Vigos försvarare vann boll i eget straffområde, skickade långt på Iago Aspas som drev mot två Barca-försvarare. Men Aspas kunde utan större problem skjuta förbi en täckande Gerard Piqué.

Minuten efter var det dags igen.

Ytterligare bolltapp av Barcelona som bäddade för Celta. Inlägget från högerkanten gick mot Aspas centralt. Barca-backen Jérémy MathiTreu var där, men hans försök att bryta gick rätt i mål.

I andra halvlek inledde Barcelona jakten för att vända matchen. I 57:e minuten kom första reduceringsmålet. Gerard Piqué nickade in 3-1.

I den 64:e satte Neymar säkert den straff som Barcelona fick efter att Nemanja Radoja fått André Gomes på fall med en tröjdragning.

Men sen i den 77:e minuten minskade Barcelonas hopp efter eget slarv. Eller ska vi kalla det nonchalans.

Målvakten ter Stegen tog emot en tillbakapassning och hade gott om tid. Trots det valde han att slå bollen mot en anstormande Pedro Hernández som inte vek undan med pannan när bollen kom. Det blev ett oväntat nickmål helt enkelt, men luften inte helt ur Barcelona.

En uppflyttad Gerard Pique nickade i den 87:e minuten in 4-3 och hade en bra chans ytterligare men Celta Vigo höll undan.

Efter machen stöttades den tyske målvakten av lagkamraterna.

– Trots hans ungdom så vet jag att detta kommer inte att påverka honom. Vi kunde tagit mindre risker, men andra tillfällen är det riskerna som ger oss bra saker. Jag tror att Marc kommer fortsätta att spela bra, säger Gerard Pique enligt spanska Marca.

John Guidetti, som på måndag samlas med landslaget i Stockholm, kom in i den 88:e minuten och hann visa ett par goda intentioner den korta stund som han var på planen.