Glädjebeskedet för Danmark inför VM

avHenrik Lundgren

Foto: Mads Claus Rasmussen / TT / NTB Scanpix

HELSINGÖR. Danmark kan andas ut. 

Förstemålvakten Kasper Schmeichel, 31, är klar för spel igen.

– Jag har kört hårt i tio dagar nu och inte fått någon reaktion. Så det ska vara lugnt, säger han till Sportbladet. 

Leicester-målvakten missade de fyra sista Premier League-matcherna efter att ha ådragit sig en vristskada. Men nu kommer Kasper Schmeichel med lugnande besked. 

– Jag har tränat på i England och nu på slutet med FC Köpenhamn. Och allt känns bra. Jag spelade inte med Leicester på slutet, då hade skadan kunnat förvärras. Och det var ingen idé att chansa. 

Han körde för fullt när större delen av det danska landslaget i dag inledde VM-förberedelserna på Helsingörs Idrottspark. Och han är spelsugen, det syntes när han var ute på planen nästan tio minuter innan resten av laget. 

– Jag har drömt om att få spela VM, det är det här jag har tränat för. Och nu är jag här. Det är det här jag haft som mål de senaste två åren.

Möter Blågult inför VM

Han ser ingen anledning att stå över någon av träningslandskamperna, närmast mot Mexiko, och sen mot Sverige. 

– Nej, en landskamp är en landskamp. Visst är de första VM-matcherna mot Peru och Australien viktiga, men är jag bara spelklar så vill jag stå mot Sverige också, helt klart. 

Danmark ställs mot Peru, Australien och Frankrike i sin VM-grupp. 

20 spelare fanns med på den första danska träningen, Åge Hareide har bara tagit ut en 35-mannatrupp ännu så länge, men de flesta spelarna i den danska och norska ligan är fortfarande upptagna med seriespel, eller har precis avslutat det. Så på det här lägret är bara utlandsproffsen med.