Zlatan dundrade frispark i stolpen i Galaxys fjärde raka förlust

Uppdaterad 2018-05-13 | Publicerad 2018-05-12

De gillar sina skjutvapen i Texas.

I slutminuterna av bortamatchen mot Dallas visade Zlatan Ibrahimovic upp sitt – men sköt stenhårt i stolpen på frispark.

LA Galaxy förlorade med 2–3 och svensken gick mållös av planen för fjärde matchen i rad.

Färd österut, mot Dallas, och ett enda samtalsämne … värmen.

Eller ja, på förhand hade en hel del även handlat om LA Galaxys svaga formkurva. Laget har inlett säsongen trevande och kom till hettan i Texas med tre raka förluster.

När Dallas argentinare Maximiliano Urruti i den 28:e minuten tilläts vända upp utanför Galaxys straffområde och pricka in 1–0 såg Zlatans lag ut att vara på väg mot ännu ett nederlag.

Den svenske 36-åringen hade några halvchanser i första halvlek, bland annat en missad cykelspark, men såg alltmer frustrerad ut över det bristfälliga samspelet med sina lagkamrater. I slutet av halvleken droppade Zlatan allt djupare i planen för att hämta boll och testade vid ett tillfälle skott från 40 meter.

I anfallet efter slog Dallas Mauro Díaz en djupledsboll till Roland Lamah. Galaxy-försvararna tyckte att belgaren var offside och stannade upp, vilket gav Lamah gott om tid att pricka in 2–0-målet.

Ziegler visades ut

I andra halvlek kom Galaxy ut med större beslutsamhet och efter bara någon minut nickade norrmannen Ola Kamara in reduceringen på hörna.

Glädjen blev dock kortvarig – efter 52 minuter utmanade Mauro Díaz en passiv Ashley Cole och fick i lugn och ro måtta ett inlägg mot Roland Lamah, som vid bortre stolpen kunde nicka in sitt andra mål för dagen – 3–1 till Dallas.

Zlatan försökte men hade liksom resten av La Galaxy svårt att skapa några riktiga farligheter.

I den 73:e minuten fick Dallas mittback Reto Ziegler sitt andra gula kort och visades ut efter att Galaxys Romain Alessandrini gått omkull i en löpning mot schweizaren.

Fjärde raka förlusten

LA Galaxy bytte in Emmanuel Boateng som i den 83:e minuten reducerade på ett inspel från Ashley Cole.

Fem minuter senare fick Ashley Cole frispark inuti halvmånen utanför straffområdet. Zlatan Ibrahimovic stegade fram och sköt bollen stenhårt mot krysset. Hästsparken tog dock i stolpen och Galaxy fick jaga vidare.

På övertid hade både Ola Kamara och Michael Ciani fina möjligheter att kvittera men Dallas kunde hålla undan och vann med 3–2.

Förlusten var LA Galaxys fjärde raka och totalt sjätte på tio matcher i MLS. Los Angeles-laget ligger kvar under slutspelsstrecket i den västra konferensen.