Kritiserar Mourinhos Lindelöf-behandling

”Svennis” attack mot Mourinho: ”Måste skydda honom”

avMartin Tolén

Victor Nilsson Lindelöf påstås bli José Mourinhos offer i mötet med Burnley.

Det får Sven-Göran Eriksson att gå till attack mot Manchester United-tränaren.

– Om du inte har en manager som försvarar dig så blir livet ännu svårare, säger Svennis enligt Sky Sports.

Victor Nilsson Lindelöf, 24, och Manchester Uniteds försvarsproblem är ett av de stora samtalsämnena kring laget just nu.

Efter en svag ligastart (2–1-seger i premiären mot Leicester följt av förluster mot Brighton och Tottenham) har den svenske landslagsmittbacken fått utstå hård kritik.

– Jag kan inte kritisera Victor Lindelöf längre för det har nått till en punkt där han har tagit sig vatten över huvudet. Jag tycker faktiskt synd om honom, han borde inte spela på den här nivån, sa bland annat förre Premier League-spelaren Jamie Carragher nyligen.

Och efter den svaga säsongsinledningen uppgav brittiska The Times i går att Lindelöf är en av två spelare som pekas ut som ”Mourinhos offer”.

Lindelöf påstås ställas över helt i ligamötet med Burnley på söndag.

”Mourinho måste ta bort Lindelöf ur skottlinjen. Det ser ut som att han inte är i närheten av att vara tillräckligt bra för att spela i United”, skrev tidningen.

”Måste skydda Lindelöf”

Och engelsk media fortsätter att följa kritiken mot Lindelöf.

I en intervju med Sky Sports går förre engelske förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson, 70, till attack mot Manchester United-managern José Mourinho och hur han behandlat Lindelöf sedan ankomsten förra sommaren.

– När du får ta emot sådan kritik som spelare eller tränare är livet väldigt svårt. Du måste ta ta dig tillbaka. Men om du inte har en manager som försvarar dig så blir livet till och med ännu svårare. Väldigt mycket svårare till och med, säger ”Svennis”.

Redan under debutsäsongen ställdes Lindelöf över till en början och brittisk media kallade Mourinhos behandling för ”hänsynslös”.

– Så – och nu pratar jag om mig själv – i alla lag jag har haft, i både klubb- och landslag, så tycker jag att man måste skydda sina spelare. Jag måste säga att Lindelöf gjorde två jättemisstag i förra matchen och han hade bara tur som kom undan med båda dem. Men det är inget man förväntar sig av honom, vi pratar om en väldigt bra fotbollsspelare. Han har varit fantastiskt för Sverige och tog dem till kvartsfinal i VM. Han är en bra spelare, inget tvivel om det, säger Svennis.