Dortmunds nya smäll – tappade 4–0-ledning

Publicerad 2017-11-25

DORTMUND. Ruhrderbyt mellan Borussia Dortmund och Schalke 04 blev en galen tillställning. Hemmalaget ledde med 4-0 efter den första halvleken. Matchen var avgjord och Dortmunds kris var tillfälligt över.

Men ett derby är ett derby. Schalke gjorde 4 mål i andra halvlek och chockade både sig själva och hemmapubliken.

– Det finns ingen förklaring, det är ofattbart att det här kan hända, säger Dortmundspelaren Nuri Sahin efter matchen.

TV: LEIFBY BIG TEN – PÅ PLATS I GULA VÄGGEN I DORTMUND.

Schalke inledde faktiskt matchen bäst och hade en vass målchans redan efter 28 sekunders spel, Guido Burgstaller hittade Yevhen Konoplyanka med en passning men ukrainarens skott gick över målet. Sedan vaknade hemmalaget till liv och visade upp en offensiv världsklass.

Pierre-Emerick Aubameyang tryckte in 1-0 i den tolfte matchminuten, 2-0 lyckades Schalkespelaren Benjamin Stambouli sparka in i eget mål och bara minuter senare nickade Mario Götze in 3-0. En mardröm för Schalke som tyvärr inte var slut där. Raphael Guerreiro sköt 4-0 på volley och den gula väggen av hemmafans exploderade.

– Vi leder med 4-0 och plockade isär Schalke, allt gick vår väg, fortsätter Nuri Sahin.

Kom ut som nytt lag

Ett gäng Schalke-supportrar lämnade matchen redan i paus. Något som skulle visa sig bli ett beslut de bittert kommer få ångra. Schalke kom ut som ett nytt lag i andra halvlek och efter Pierre-Emerick Aubameyangs utvisning handlade allt plötsligt om Schalke 04.

– Vi kan prata om det här i en timme. Jag har ingen bra förklaring, sa en besviken men ändå samlad Nuri Sahin.

Dortmunds defensiv föll ihop totalt och efter ett massivt tryck från Schalke 04 med mängder av skapade målchanser lyckades Naldo kvittera till 4-4 på tilläggstid.

– Vansinnigt. Det var en känslosam dag för både mig, laget och våra fans. Man glömmer inte sådana här dagar, jag är stolt över laget och att vi lyckades ta en poäng, säger Naldo.