Publicerad 2018-12-02

Gerard Piques skalle visade vägen.

Sedan fick Barcelona-fostrade Carles Alena fastställa slutresultatet 2–0.

Barça toppar därmed spanska ligan.

Barcelona dominerade hemma mot Villarreal. Det tog en dryg halvtimme innan ledningsmålet kom.

Villarreal tappade markeringen på Gerard Pique vid en hörna och försvararen nickade in 1–0 till Barcelona.

Sen fanns det många möjligheter för hemmalaget att utöka sin ledning, men skärpan saknades. Men i slutminuterna kom tvåan.

Vacker passning av Messi

Lionel Messi bjöd på en vacker passning som skar igenom Villarreal och gav 20-årige Carles Alena ett friläge. Mittfältaren, som är fostrad i Barcelona, var kylig och lyfte in slutresultatet 2–0.

Segern gör att Barcelona toppar La Liga. Sevilla, som spelade mot John Guidettis Alaves i kväll, fick med sig en poäng. Guidetti fick hoppa in i 91:e minuten. Han fick gult kort efter två minuter på planen.