Drömmål av Milosevic när AIK vann

Publicerad 2018-07-01

AIK vann träningsmatchen mot estländska Flora med 1–0.

Mittbacken Alexander Milosevic blev matchens enda målskytt när han slog till med ett drömmål från distans.

Det allsvenska uppehållet närmar sig sitt slut. För att hitta formen träningsspelade AIK mot estländska FC Flora i Norrtälje. Ett lag AIK är bekant med sedan tidigare då man möttes i en träningsmatch sommaren 2017. Då gick estländarna segrande ur striden, det skulle de inte göra den här gången.

AIK var ytterst nära att hitta rätt redan efter 27 sekunders spel då Ahmed Yasin fick ett drömläge i straffområdet. Men Floras målvakt Mait Toom stod för en fin enhandsräddning.

AIK fortsatte sedan att trycka på men det skulle dröja fram till andra halvlek innan man öppnade målskyttet.

Drömmål av Milosevic

Cirka en kvart in i andra halvlek skulle det smälla till - och det rejält. Kristoffer Olsson hittade fram till Alexander Milosevic. Mittbacken tvekade inte utan fick en drömträff från 20 meter samtidigt som bollen hittade in i det högra krysset. Ottagbart för Flora-målvakten.

Milosevic mål skulle visa sig bli matchens enda och AIK kunde inkassera segern i genrepet. Allsvenskan drar igång igen på tisdag men AIK får vänta fram till nästa lördag då man ställs mot Trelleborg.

Östersunds FK har varit på läger i Danmark för att ladda upp inför omstarten av allsvenskan. Träningslägret avslutades med match mot danska Vejle.

I genrepet inför allsvenskan spelade man 2–2 efter mål av Ronald Mukiibi och Dino Islamovic. Ett orosmoln är att målvakten Aly Keita skadade axeln under den första halvleken. Rapporter från Östersund säger dock att det inte ska vara alltför allvarligt med Keita.

Östersund går in i allsvenskan igen måndag den 9 juli då man ställs mot Hammarby borta.