Hjälten utvisad efter firandet i finalen

Fluminenses John Kennedy avgjorde finalen i Copa Libertadores med sitt 2–1-mål.

Sedan blev anfallaren utvisad för att ha firat för vilt med publiken.

Rivaliteten mellan Argentina och Brasilien är vida känd.

I finalen av

Copa LibertadoresDen sydamerikanska motsvarigheten till Champions League. fanns det därför en extra krydda när argentinska Boca Juniors ställdes mot brasilianska Fluminense på klassiska Maracanã-stadion i Rio de Janeiro.

Det var också ”hemmafansen” på arenan som fick fira vilt på slutsignalen. Fluminense slog Boca Juniors med 2–1 efter en förlängning som bjöd på speciella scener.

Hjälten utvisad

Germán Cano hade gett Fluminense ledningen i den 36:e minuten. Men Boca Juniors tog finalen till förlänging efter Luis Advinculas 1–1-mål i minut 72.

Där klev inhopparen John Kennedy in i handlingarna.

Anfallaren slog till med en perfekt volley till 2–1 Fluminense. 21-åringen sprang ut till hemmafansen och firade vilt. Då plockade domaren fram det gula kortet.

Firandet som fick hjälten John Kennedy utvisad i finalen.

John Kennedy fick syna det röda kortet då han redan hade en varning från ordinarie tid.

Delade ut lavett

När Boca Juniors jagade kvittering blev istället försvararen Frank Fabra utvisad efter att ha smällt till en motståndare med öppen handflata.

”Boca” lyckades sedan inte göra något mål och Fluminense tog hem titeln.

– Jag lovade min familj att jag skulle bli mästare med Fluminense, säger en tårfylld Felipe Melo efter segern.

Libertadores-titeln är Fluminenses första i klubbens historia.

Slaget som gav rött kort i förlängningen.