Jess Parks succé när Man City vann derbyt

Publicerad 2024-03-23

Jess Park, 22, hade gjort noll mål på 38 matcher för Manchester City.

Då avgjorde hon derbyt mot Manchester United helt på egen hand med sina två mål.

– Otroligt! Det går inte att jämföra den här känslan med något annat, säger matchhjälten till BBC.

Jess Park har varit lite av en doldis inom sen hon spelade sin första WSL-match redan som 16-åring. Mittfältaren har inte riktigt fått till det och var utlånad till Everton förra säsongen.

Nu fick hon chansen från start i det stora derbyt mot Manchester United och som hon tog den. Innan domaren hade blåst för halvlek hade hon gjort två mål. Sina första mål i City-tröjan.

När andra halvlek blåst igång tog det bara en minut innan hon även hade assisterat målskytten Khadija Shaw. Shaw som i och med målet gick upp som bästa målskytt i klubbens historia på damsidan.

– Jess och jag samarbetar mycket i träning. Jag var i hennes öra hela matchen. Hon är en speciell spelare. Jag motiverar henne och säger att hon har vad som krävs. Hon tror också på det nu, säger Shaw till BBC.

Manchester United fick in ett tröstmål genom ett självmål från Kerstin Yasmijn Casparij.

Jessica Park.

Går mot andra ligavinsten

Efter dagens derbyvinst med 3–1 mot Manchester United i WSL ligger Man City kvar i serieledning. Klubben går en kamp mot Chelsea för att nå sin andra ligavinst genom historien.

Manchester United ligger fortsatt på en fjärdeplats.