Manchester City slog tillbaka efter Köpenhamns chockmål

Uppdaterad 2024-03-05 | Publicerad 2024-02-13

KÖPENHAMN. Magnus Mattsson kvitterade mot Manchester City i sin Champions League-debut.

– En fantastisk känsla, säger dansksvensken.

Men det räckte inte för FC Köpenhamn.

City vann med 3–1.

34 minuter in i sin Champions League-debut slog Magnus Mattsson till.

I sin första tävlingsmatch för FC Köpenhamn.

I åttondelsfinalen.

Mot Manchester City.

Och som han gjorde det, dansken med svensk pappa: en behärskad bredsida från 18 meter till 1–1 efter ett larvigt uppspel av Citys keeper Ederson ett par aktioner tidigare.

– Det var förlösande för mig och klart att det var en fantastisk känsla att sätta dit den och kunna fira med fansen, säger Mattsson.

Målet tände ett hopp för FCK hemma på ett fullsatt Parken mot de regerande mästarna från Manchester. För fram tills dess hade engelsmännen dominerat matchen totalt, haft flera vassa chanser, en boll i ribban och danskarna knapp fått låna bollen.

Kevin De Bruyne gjorde 1–0 redan efter tio minuter genom att rulla in den vd bortre stolpen ur ganska snäv vinkel ute till höger.

FCK, med Viktor Claesson ensam svensk från start, hade inte spelat en tävlingsmatch sedan man avancerade från gruppspelet för två månader sedan och man såg mycket riktigt lite rostiga ut första halvtimmen.

Men efter Mattssons kvittering lyckades FCK etablera sig några gånger på Citys planhalva i slutet av första halvlek innan Bernardo Silva släckte hemmahoppet efter 45 minuter med en delikat liten lyftning efter ett motlägg i FCK-straffområdet mellan De Bruyne och Mattsson.

Magnus Mattsson jublar efter att ha kvitterat för FCK.

Bardghji kvar på bänken

Manchester City kontrollerade, nej dominerade, andra halvlek men skapade inte några hundraprocentiga chanser förrän Phil Foden gjorde 3–1 på stopptid, vilket förstås gör ett mirakel i returen i Manchester den 6 mars ännu svårare.

– Det är en bitter känsla nu när de gjorde mål på tilläggstid både i första och andra halvlek. 2–1 hade varit möjligt för oss i returen. Nu blir det ännu svårare men vi tror på det fortfarande, säger Mattsson.

Svenskarna då?

Lagkapten Claesson fick mest jaga boll som toppforward och byttes ut efter 55 minuter.

Jordan Larsson byttes in med tio minuter kvar medan Roony Bardghji blev kvar på bänken denna gång.

Och när vi pratar svenskar i FCK ska vi förstås också nämna Mattson, nyförvärvet från NEC Nijmegen på deadline day. Han har nämligen svensk pappa. Men mamman är danska och han är född och uppvuxen i Danmark och har representerat vårt grannland i U21-sammanhang.

Men så länge Mattsson inte har spelat tävlingsmatcher för det danska a-landslaget kan han välja det svenska i stället.

Det verkar han dock ställa sig ganska kallsinnig inför.