Stjärnorna hemma – Tyskland i final ändå

Uppdaterad 2017-06-30 | Publicerad 2017-06-29

Ett B-betonat Tyskland imponerar i Confederations Cup.

Efter en kanonstart mot Mexiko blev det till slut seger med 4–1.

Nu väntar Chile i final.

Tyskland valde att bland annat ställa över stjärnor som Manuel Neuer, Mesut Özil, Mats Hummels och Thomas Müller i Confederations Cup.

Men ”Die Mannschaft” klarar sig alldeles utmärkt ändå.

I stället var det inte fullt lika välkände Leon Goretzka som hamnade i rampljuset när Mexiko avfärdades i för-VM:s semifinal.

1–0 kom redan efter sex minuter när Schalke-mittfältaren avslutade en snabb tysk omställning med att placera in bollen intill vänstra stolpen.

Finalen avgörs på söndag

Och bara två minuter snare frispelades Goretzka ånyo och satte bollen i samma hörn som han satte det första målet.

2–0 stod sig en bra bit in i andra halvlek – tills Timo Werner, Emil Forsbergs lagkamrat i RB Leipzig, kunde rulla in bollen i öppet mål efter ett mönsteranfall.

Mexiko reducerade till 3–1 genom Marco Fabian men sista ordet fick Tyskland när Amin Younes slog in spiken i kistan med sitt 4–1-mål.

Nu väntar de sydamerikanska mästarna Chile i final på söndag.