”Har inte snackat om det – har inte klagat”

Ajdarević dominerade mot Östersund

avMax Persson

Publicerad:
Uppdaterad:

Astrit Ajdarević har spelat flera matcher sjuk de senaste veckorna.

Det berättar Djurgårdsstjärnan efter sin briljanta insats mot Östersund.

– Folk har snackat, men det rör mig inte i ryggen, säger 29-åringen.

Djurgården hamnade i ett tidigt underläge efter en riktig fullträff från Östersunds Tesfaldet Tekie.

Men i den 41:a minuten, efter att ha slagit flera magnifika passningar, klev han fram. Mittfältaren Astrit Ajdarević tittade upp, slog en fenomenal djupledsboll till Jonathan Ring som prickade in en kvittering.

Djurgården fortsatte att dominera – och Ajdarević var hela tiden i blickfånget tills han blev utbytt i den 66:e minuten.

”Mycket har hänt”

– Jag fick till mina passningar och var delaktig, säger 29-åringen efter 3–1-vinsten och fortsätter:

– Men jag känner ändå att det finns mer att göra, mer att ta av. Det finns många olika anledningar till att det inte har skett men förhoppningsvis kan det komma.

På frågan om det handlar om hans fysik ger mittfältaren ett snabbt svar.

– Det handlar inte om någon fysik. Mycket har hänt det senaste, allt från att ha fått barn till sjukdom. Folk tror att man kan trolla och att allt ska vara bra, men det funkar inte. Det är ingen ursäkt, förhoppningsvis blir det bättre nu.

Var det här din bästa match hittills?

– Ja, jag fick vara lite högre upp i banan i dag, det är där jag ska vara. Men jag har haft fina passningar förut, i andra matcher. Bara för det blev mål nu så kommer det att börja snackas. Folk har sagt att jag inte är i form, men jag kan ta smäll på smäll på smäll. Det rör mig inte i ryggen. Jag är ödmjuk och vet att jag kan mer.

”Ligger inte i min natur”

Astrit Ajdarević berättar att han har varit sjuk i tre veckor. Han hade sjukdomsproblem när han spelade mot AIK, mot Hammarby och mot Helsingborg.

– Men jag har inte snackat om det, jag har inte klagat. Bara för att jag var dålig så gick jag inte ut och sa att jag var sjuk, det ligger inte i min natur.

Hur är det nu?

– Bättre. Men man kan inte bara komma in och tro att allt blir bra direkt, det tar lite tid.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Allsvenskans busar säsongen 2018 00:44
Publicerad: