Jagade PSG – då fick Nice två röda i samma situation

Publicerad 2019-10-18

Nice var på väg att jaga en kvittering mot PSG.

Då drog hemmalaget på sig två röda kort i samma situation och fick i stället se sig överkörda när en spelsugen Kylian Mbappé gjorde comeback.

Paris Saint Germain hade sin supertrio, Neymar, Edinson Cavani och Kylian Mbappe, utanför startelvan i bortamötet med Nice.

Men precis som tidigare under säsongen när läget var så kunde huvudstadslaget lita på Angel Di Maria.

0–1 satte han efter en kvart när han blev fri från mittplan och kyligt placerade in bollen med en bredsida

Mål nummer två var en lektion i den högre skolan när argentinaren kom långt ur vinkel på högerkanten men löste situationen en halvvolley-lobb med yttersidan över Walter Benitez i Nice-målet.

Nice vek dock inte ner sig. I 67:e minuten tog Igniatius Ganago vara på ett försvarsmisstag och kunde sätta 1–2. Men forceringen uteblev efter en kaosartad situation i 74:e minuten. Först gav domaren Francois Letexier Wylan Cyprien sitt andra gula kort för ett verbalt utspel när Cyprien själv ville ha frispark.

Mbappé med succéinnhopp

I palavret som uppstod gick PSG-mittfältaren Leandro Paredes i backen och när videodomaren påkallade Letexiers uppmärksamhet såg han reprisen där Christophe Herelle satte en hand i ansiktet på PSG-spelaren vilket gav direkt rött kort.

Tre minuters diskussioner och två röda kort senare var matchen körd.

Bättre blev det inte för hemmalaget när Thomas Tuchel bytte in en spelsugen Kylian Mbappé för första gången sedan skadan 25 augusti. På åtta minuter hade han gjort både 3–1 och spelat fram Mauro Icardi till öppet mål och 4–1.