”Vet att det inte finns något hopp för mig att stanna”

Mohamed Buya Turays besvikelse

avMalin Wahlberg

Publicerad:

Mohamed Buya Turay vill stanna i Djurgården nästa säsong.

Men stjärnan har räknat bort en fortsättning i klubben.

– Jag vet att det inte finns något hopp för mig att stanna i Djurgården, säger han.

Mohamed Buya Turay har varit serieledande Djurgårdens bästa målskytt med tio mål så här långt. Men till nästa säsong ser anfallaren ut att vara förlorad. 

"Jag har mycket svårt att se någonting annat. Ser det som en omöjlighet att behålla honom över 2020. Extremt svårt.", sa sportchefen Bosse Andersson till Fotbolldirekt för en månad sedan.

”Väldigt besviken”

Orden har gjort att Buya Turay, som är utlånad från belgiska Sint-Truiden, räknar bort en fortsättning i Djurgården – även om han själv vill stanna. 

– Djurgården är en bra klubb, jag är väldigt glad över att vara här. Men jag såg nyheterna om att jag kommer att lämna efter säsongen så jag vet att det inte finns något hopp för mig att stanna i Djurgården, säger han och fortsätter: 

– Om det hade funnits hopp borde de ha sagt någonting och de borde ha hittat ett sätt för mig att stanna. Men jag vet att det inte blir så. Det är okej för mig, jag vill alltid testa nya saker. Jag kom hit för att starta om min karriär så att jag kan gå till en större liga i Europa, men Djurgården kommer alltid vara hemma för mig. 

Är du besviken över att de inte sagt att de ska försöka behålla dig? 

– Ja, jag är väldigt besviken faktiskt. Men jag kan inte göra något, de har sina anledningar. 

Har du pratat med Bosse? 

– Jag har inte pratat med Bosse. Men jag har sagt att jag vill stanna.

”Stänger inga dörrar”

När Sportbladet når Bosse Andersson stänger han dock inte dörren helt.

– Vi har haft en bra dialog med Sint-Truiden under hela året och vi har inte pratat 2020. Han skulle komma hit och göra en bra säsong och vi har pratat 2019, inte 2020, säger han och fortsätter: 

– Han skulle komma hit och göra en bra säsong för att kanske hitta en ny miljö. Hittar man inte en ny miljö stänger vi inga dörrar om det är praktiskt genomförbart. Men nu måste vi fokusera på de här åtta matcherna som är kvar och sedan får framtiden utvisa. 

En längre intervju med Buya Turay kommer under måndagen. 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM