Besegrade Tottenham efter straffläggning

Publicerad 2019-01-24

Straffläggning på Stamford Bridge mellan Chelsea och Tottenham.

Då stod Jorginho för en iskall straff som ställde Paulo Gazzaniga i målet.

Chelsea är därmed vidare till final i ligacupen mot Manchester City.

Efter Maurizio Sarris utskällning av sina spelare i samband med helgens förlust mot Arsenal var det nog en del som undrade hur det skulle gå för Chelsea i ligacupderbyt mot Tottenham.

Den italienske tränaren hade inte sitt nyförvärv Gonzalo Higuain att tillgå, men han hade definitivt fler spelare att välja bland än kollegan Mauricio Pochettino. Spurs dras med massiva skadeproblem och hade egentligen bara en ren anfallare i Fernando Llorente på planen.

Det var N’Golo Kanté som inledde målskyttet efter dryga halvtimmen. Då hade Chelsea dominerat kraftigt och fransmannen tunnlade ett gäng spelare innan han sköt in 1–0 bakom Pualo Gazzaniga som vaktade målet.

Spurs kom tillbaka

Knappt tio minuter senare utökade Eden Hazard till 2–0 efter ännu ett fint anfall. Det dröjde ända till den andra halvleken innan Tottenham till slut kom in i matchen när Llorente reducerade till 1–2.

Det innebar att matchen avgjordes via straffläggning. Kepa Arrizabalaga var inte i närheten av att rädda Christian Eriksens första straff. Willian var däremot lika säker när han kvitterade för Chelsea.

Därefter satte även Erik Lamela (Tottenham) och Cesar Azpilicueta (Chelsea) sina straffar innan Eric Dier sköt högt över målet. Jorginho tackade för detta genom att iskallt rulla in ett försprång för Chelsea. Detta utökades när Arrizabalaga räddade Lucas Mouras straff.

Matchbollen skickade sedan David Luiz in. Därmed är Chelsea vidare till final mot Manchester City.