Guidetti: ”Sverige är mer än bara Zlatan”

avPelle Strandman

Foto: BILDBYRÅN

Ett stjärnlöst blågult landslag i VM.

Men trots Zlatan Ibrahimovics frånvaro tror John Guidetti att laget Sverige kan gå långt i Ryssland.

– Om du googlar ordet “lag” så borde det komma upp en bild på oss, säger anfallaren till La Liga Lowdown.

Debatten huruvida Zlatan Ibrahimovics eventuella medverkan i VM skulle stärka Sveriges chanser eller inte har varit en het potatis under vintern och våren.

Den svenske superstjärnan har vid flera tillfällen hintat om att han har övervägt att ta tillbaka sitt nej till landslagsspel och sa till Sportbladet så sent som i april att ”chanserna ökade”.

I tv-programmet Jimmy Kimmel Live sa han dessutom följande kort därpå:

– Om jag säger mer kommer folk hänga mig, jag måste vara försiktig med vad jag säger nu. Men jag menar, VM utan mig skulle inte vara VM.

Men någon Zlatan i VM får vi inte se, något som bekräftades av landslagschefen Lasse Richt för en månad sedan.

”Tog oss till VM utan honom”

Nu har John Guidetti uttalat sig om hur han ser på Sveriges chanser utan Zlatan i VM. Och trots ”Ibras”, oftast med glimten i ögat, självförhärligande uttalanden tror Alavés-proffset att landslaget klarar sig alldeles utmärkt utan anfallsstjärnan.

– Sverige är mer än Zlatan. Han är en fantastisk spelare, men Sverige är ett land med nio, tio miljoner invånare och vi har många fantastiska människor som bor i landet. Det är ett otroligt vackert land, säger Guidetti i en tv-intervju på Youtube-kanalen La Liga Lowdown.

– Zlatan är en fantastisk fotbollsspelare som har gjort många mål för landslaget och är en grym person. Men jag tycker vi har bevisat att vi kan vinna fotbollsmatcher utan Zlatan. Vi har tagit oss till VM utan honom.

26-åringen påpekar att såväl Holland som Frankrike och Italien är länder som antagligen har bättre fotbollsspelare men att Sverige tog sig förbi samtliga på vägen till VM just för att laget är bättre som en enhet.

– Självklart är det en förlust att tappa en så stor spelare i truppen och i omklädningsrummet, han är en vinnare och en som motiverar oss andra, men i slutändan kan vi inte sitta där och säga “åh, hur ska vi kunna VM nu när vi inte har Zlatan?”. Den mentaliteten måste vi lämna hemma.

– Om du googlar ordet “lag” så borde det komma upp en bild på oss.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller