U21-landslaget vann stort

Publicerad 2018-06-07

Det svenska U21-landslaget hade inga större problem med att vinna borta mot Malta i kvalet till U21-EM 2019.

I och med 4–0-vinsten, där MFF:s Carlos Strandberg gjorde två mål, går Sverige upp som ny gruppetta.

Häckens Joel Andersson inledde målskyttet redan i den fjärde matchminuten när han dök upp vid den bortre stolpen och satte 1–0.

Det dröjde sedan till matchminut 31 innan Carlos Strandberg snyggt mötte ett inlägg och gjorde sitt första mål för kvällen. Det skulle komma mer från anfallaren.

Tvåmålsskytt

Efter en hörna i den andra halvleken fick Erdal Rakip bollen i straffområdet och spelade snygg in till Strandberg som glidtacklade in 3–0. Tio minuter innan slutsignalen gick avgjorde Rakip själv matchen när han satte fyran från straffpunkten.

Sverige leder nu sin grupp på bättre målskillnad än grupptvåan Belgien. Härnäst väntar tre hemmamatcher mot Ungern, Turkiet och Belgien.