Albornoz drömmål

Uppdaterad 2018-06-09 | Publicerad 2018-06-08

Den förre Malmö FF-spelaren, Miiko Albornoz, gjorde ett riktigt drömmål när hans Chile kryssade borta mot Polen under fredagskvällen.

Polen tog annars kommandot i matchen och redan efter 34 minuter ledde hemmalaget med 2–0 efter mål av Robert Lewandowski och Piotr Zielinski.

Direkt därefter gjorde Chile ett byte där Miiko Albornoz, som är fostrad i Brommapojkarna men även vunnit guld med Malmö FF, äntrade planen.

Riktigt kanonmål

Bytet verkade ge effekt då Chile reducerade strax därefter genom Diego Valdes som snyggt nickade in 2–1.

Tio minuter in i den andra halvleken skulle dock Albornoz presentera sig rejält då han på halvvolley fick till en riktig kalasträff utanför straffområdet och rakade in kvitteringen bakom en chanslös Lukasz Fabianski.

Målet var Albornoz andra för det chilenska landslaget sen han debuterade 2014.

För Polen väntar i VM Senegal, Colombia och Japan. Chile missade att ta sig till sommarens fotbollsfest efter stor dramatik.