Delad poäng i botten efter sena nickmålet

Publicerad 2018-07-14

Allt talade för ännu en vinst för Dalkurd men på stopptid slängde sig Nielsen fram och slängnickade in 2–2 på ett folktomt Gavlevallen.

– Vi är glada över poängen men insatsen är inte bra, kommenterar målskytten Lasse Nielsen efter matchen i Cmore.

Dalkurd började bra och deras omställningar var, precis som senast, blixtsnabba. Firma Moenza, Ayaz och Turay ställde till det vid ett flertal tillfällen men TFF kunde hålla nollan.

I den 20:e minuten kom också ett utmärkt läge att göra 1–0. Buya Turay sprang på djupet och utmanade Lasse Nielsen som rev ner anfallaren. Straff och Rewan Amin steg fram sköt hårt till vänster. Där fanns dock Marko Johansson som gjorde en vass räddning.

Drömmål av Moenza

Men pressen blev för mycket och drygt tio minuter senare slog Malkolm Moenza till med ett riktigt drömmål. Yttern såg ut att leta inlägg men det hela blev till ett hårt skott i bortre som helt lurade TFF-keepern.

– Alla kan nog se att det var en felträff ha ha. Jag försöker få in bollen i boxen men den träffar vristen och går in, kommenterade Moenza själv sitt mål i paus till Cmore.

I den andra kom Trelleborg ut som ett nytt lag och efter ett skott som tog i ribban hög anfallaren Deniz Hümmet och nickade in kvitteringen. Hanss fjärde mål för säsongen.

Dramatisk avslutning

I slutet trodde nog alla de 588 åskådarna på Gavlevallen att Dalkurd skulle avgå med segern efter att Henrik Löfkvist tryckt in 2–1 i den 83:e minuten. Men på stopptid slogs en långboll som Deniz Hümmet lyckades hålla inne på plan, och hans nick serverade Lasse Nielsen som i sin tur slängnickade in kvitteringen.

I och med det oavgjorda resultatet befinner sig Dalkurd näst sist på nio poäng medan Trelleborg har 12 pinnar.