Ny succé för Anvegård – upp i skytteligatopp efter hattrick

Publicerad 2018-06-16

Förra året vann Växjös Anna Anvegård skytteligan i elitettan.

Förra veckan fick hon göra debut i A-landslaget – och nu leder hon skytteligan i damallsvenskan efter att ha gjort alla mål i 3–0-segern mot Kristianstad.

Anna Anvegård fortsätter ta damallsvenskan i fotboll med storm. I hemmamötet med Kristianstad så gjorde 21-åringen hattrick och är därmed ny skytteligaledare med sju mål på sina sju spelade matcher.

Anfallaren Anvegård, som A-landslagsdebuterade för Sverige i förra veckans VM-kval, gjorde två mål på drygt tio minuter i den första halvleken och fastställde slutresultatet 3–0 på tilläggstid i andra inför 323 åskådare.

Anvegårds hattrick tog henne förbi motståndarlagets Therese Ivarsson och Rosengårds Anja Mittag (båda på fem mål) i den damallsvenska skytteligan.

”Jättepositiv”

I och med segern så passerade nykomlingen Växjö Kristianstad, upp på en tredje plats i en haltande tabell.

– Jag är jättepositiv, det har gått över förväntan. Sedan finns det vissa matcher där vi ändå känt att vi har kunant göra det bättre. Men vi är ju nykomlingar så vi är nöjda, säger comebackande mittfältaren Anna Hjälmkvist till Smålandsposten.

Senare under lördagskvällen är det dags för en het seriefinal mellan Piteå och Rosengård på Lombia IP i Norrbotten.