Rubensson förlänger med Göteborg - skriver flerårskontrakt

avAyar Alarcon Klein

Foto: Thomas Johansson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Elin Rubensson.

Landslagets Elin Rubensson väljer att förlänga med Kopparbergs/Göteborg. Det nya kontraktet är skrivet på fem (!) nya år med klubben.

– Jag tror på en ljus framtid för klubben, jag känner att jag själv utvecklas och jag trivs jättebra i Göteborg, säger Elin Rubensson, till klubbens hemsida.

2014 skrev Elin Rubensson på för två år med Göteborgsklubben när hon då kom från FC Rosengård. Sedan dess har 25-åringen kommit upp i 54 landskamper för Sverige och nu förlänger hon med sitt nuvarande kontrakt med ytterligare fem år. Något som sportchefen Lasse Svensson är mycket nöjd med.

– Det är ovanligt med så långa kontrakt. Att vi fått till det här tillsammans skickar positiva signaler om klubbens långsiktighet och dessutom om Elins ambition att vara en av dem som leder laget in i framtiden, säger klubbens sportchef Lasse Svensson till klubbens hemsida.

Skriver jätteavtal

Rubensson själv är glad över det nya femårskontraktet.

– Vi har landat bra i stan, säger hon. Jag och Filip, min nyblivna make, har skaffat oss ett tryggt och bra liv i Göteborg. Vänner, nytt hus, jobb och andra utmaningar; det är helt enkelt här vi ser vår framtid, säger Rubensson.

Elin Rubensson har den här säsongen startat samtliga matcher för Kopparbergs/Göteborg och gjort två mål.