Intensiv inledning när ”Spurs” premiärvann

Publicerad 2018-08-11

Efter 18 minuters spel hade det redan gjorts tre mål mellan Newcastle och Tottenham.

Därefter blev inga fler mål - och Tottenham kunde åka hem med tre poäng.

– 1–2 och tre poäng, oavsett hur det såg ut, tror jag de är jättenöjda med det, säger Viasat-experten Ola Andersson.

När Premier League-säsongen rullade igång på fredagskvällen gjorde Manchester United det första målet redan efter tre minuter, i vad som blev en 2–1-seger mot Leicester.

Även i lördagens första match kom det att rassla till tidigt.

När Tottenham, precis som i fjol, bortabesegrade Newcastle i premiären kom samtliga mål under matchens första 18 minuter.

– Det var en svängig match. Okontrollerat, säger experten Martin Åslund, i Viasat Sport Premium, och fortsätter:

– Jag trodde aldrig på 2–1. Jag trodde på 2–2 eller 4–1 till Tottenham.

Kvitterade direkt

Efter åtta minuters spel tog gästande ”Spurs” ledningen. Bakom målet stod klubbens mittbacksduo. En skarv från Davinson Sánchez nådde fram till Jan Vertonghen. Från nära håll, kraftigt störd av Paul Dummett, nickade Vertonghen bollen i ribban varpå den studsade ner vid mållinjen. Med hjälp av mållinjeteknologin kunde domarna konstatera att bollen var över linjen och ”Spurs” ledning var ett faktum.

– Den där kameramannen och ritbilden visar att den inte är inne med mer än en millimeter, men den är ju inne, säger experten Ola Andersson i Viasat.

Newcastle behövde dock inte mer än två och en halv minut på sig för att få till en kvittering. Från högerkanten hittade Matt Ritchie in med ett fint inlägg som en fristående Joselu enkelt kunde nicka in till 1–1.

Alli blev matchhjälte

Den inledande målkavalkaden var dock inte slut där.

I den 18:e minuten återtog Tottenham ledningen - och för tredje gången var det ett nickmål.

Ett inlägg från Serge Aurier nådde Dele Alli på den bortre stolpen, som skallade in 1–2, och blev tidig matchhjälte för ”Spurs”.

– Jag är glad att kvalitén från VM:s offensiv fortsätter in i ligorna. Det är en fruktansvärd kvalité på alla tre målen, säger Ola Andersson.

Även om det inte blev några flera mål på St James' Park saknades inte chanser åt bägge håll - där Newcastle hade de allra hetaste i andra halvlek.

Träffade stolpen och ribban

Direkt i inledningen av den andra halvleken tog Mohamed Diamé emot en lång, svepande boll. Innermittfältaren dunkade därefter det stenhårda skottet i stolpen och fick se chansen försvinna.

Än närmare en kvittering var nyförvärvet Salomón Rondón. Med fem minuter kvar på klockan tog han emot en boll från Jonjo Shelvey, vände upp vid straffområdeslinjen och avslutade. Via en täckande Jan Vertonghen styrdes bollen upp i ribban, innan Tottenham kunde lugna ner spelet och hålla ut de sista minuterna.

– De har många slitna spelare och Kane är inte alls i form. Men 1–2 och tre poäng, oavsett hur det såg ut, tror jag de är jättenöjda med det, säger Ola Andersson.

För både Newcastle och Tottenham väntar härnäst möten med två nykomlingar. Om en vecka ställs Newcastle mot Cardiff medan Tottenham möter Fulham i ett London-derby.