AIK vann derbyt – trots tidigt rött kort

AIK var en man mindre i 42 minuter.

Trots det reste sig Solnalaget och vann derbyt mot Djurgården med 1-0.

– Det är helt otroligt, säger Mohamed Bangura.

AIK Fotboll

Efter 32 minuter i tvillingderbyt mot Djurgården var det inte mycket som talade för AIK. Noah Sonko Sundberg hade precis blivit utvisad och Djurgården skapade klart mest chanser i matchen både före det röda kortet och i slutet av första halvlek.

Men AIK flyttade ner Mohamed Bangura till en kant, spelade med Henok Goitom ensam på topp och satte in Kenny Pavey som högerback. Två av de tre skulle ha huvudroller i avgörandet.

”Tar oss upp i toppen igen”

Kenny Pavey fixade en frispark långt upp på högerkanten som via Stefan Ishizakis fot hamnade i bortre delen av straffområdet där Mohamed Bangura tog ner bollen och satte 1-0 intill Kenneth Höies första stolpe.

– Helt ärligt, det var ett briljant mål, säger den överlycklige matchhjälten.

Antalet på plan jämnades ut när Jesper Arvidsson drog på sig sitt andra gula i 74:e minuten och AIK kunde slita till sig tre viktiga poäng i den jämna tabelltoppen där man nu skuggar Djurgården med bara ett mål sämre målskillnad.

Hårt jobbande Dickson Etuhu var mycket nöjd med insatsen:

– I halvtid sa vi till oss själva att vi ska slå det här laget, vi ska ta bollen och kontrollera den och sen försöka såra dem på kontringar. Vi gjorde det perfekt, säger han.

Segern innebär också att AIK fortsatt är obesegrade på hemmaplan i årets allsvenska och inte har förlorat ett tvillingderby på åtta försök.