Världsstjärnans 15:e VM-mål

Det var en enkel bredsida från straffpunkten.

Men Martas 2–0-mål mot Sydkorea var mer än så.

Straffen gör henne till tidernas bästa målskytt i VM.

Brasilien slog Sydkorea med 2–0. Det uppseendeväckande med segern var att båda målskyttarna slog rekord.

Först var det Formigas tur. Efter 33 minuter stal hon en alldeles för snål hemåtpassning av Kim Doyeon och rullade in 1–0. Därmed blev 37-åringen tidernas äldsta målskytt i ett VM.

I andra halvlek föll Formiga i en närkamp med den koranska lagkaptenen Cho Sochyun. Brasilianskan såg ut att söka närkampen mer än bli fälld, men domaren blåste ändå straff.

Förbi Prinz

Den rullade Marta, 29, in till höger.

Målet var hennes femtonde i ett VM-slutspel, vilket är ett bättre än den tyska före detta storspelaren Birgit Prinz. Efter att ha varit i delad topp är alltså Marta numera tidernas främsta målskytt i VM (hon har deltagit i fem turneringar).

Segern för upp Brasilien i topp i grupp E sedan Costa Rica och Spanien spelat 1–1.