Uppdaterad 2017-07-25 | Publicerad 2017-02-04

SALOU. Malmö FF:s säsong 2017 har inletts tungt.

Andra raka förlusten kom mot Östersund, 0–2, i spanska Salou.

Nye tränaren Magnus Pehrsson har fått bekymmer att tänka på tidigt.

Efter 0–1 i träningsmatchspremiären var Malmö FF på jakt efter både första målet framåt och första segern för säsongen mot Östersund.

Magnus Wolff Eikrem hade ett skott tätt utanför (18) och Mattias Svanberg jobbade själv fram ett läge (21) som inte träffade målet.

Men även om Pawel Cibicki var en av de som imponerade i ett något trubbigt MFF så fick inte svenska mästarna till det mot ett åter välspelande Östersund.

Frånvaron av knäskadade anfallsstjärnan Markus Rosenberg var tydlig. På skadelistan finns även nyckelspelaren Anders Christiansen, målvakten Johan Wiland och Tobias Sana.

Två matcher, två förluster

Malmö FF skulle nog haft en straff när ÖFK-nyförvärvet Tom Pettersson brottade ned Berget i straffområdet, men så speciellt mycket med spets skapade inte MFF under den andra halvleken.

I stället snurrade Ken Sema upp inhopparen Andreas Vindheim och serverade Johan Bertilsson. ÖFK-nyförvärvet dunkade upp 1–0 i nättaket i 73:e minuten.

MFF-problemen förstärktes när Douglas Bergqvist omarkerad kunde nicka in 2–0 för Östersund i slutminuterna.

Två matcher och två förluster – nye Malmö FF-tränaren Magnus Pehrsson har helt klart fått något att fundera över.