Mimmi Larsson gjorde hattrick

Mimmi Larsson, 24, fick chansen mot Schweiz i Algarve Cup.

Anfallaren tackade för förtroendet genom att bli hattrickhjälte.

– Jag ska ju göra mål som anfallare, så det var skönt, säger hon.

Peter Gerhardsson valde att vila en del ordinarie landslagsspelare i mötet med Schweiz, den första matchen i årets upplaga av Algarve Cup.

Förutom Madelen Janogy fick även LFC-anfallaren Mimmi Larsson chansen från start i Stina Blackstenius frånvaro. Med hundra dagar kvar till VM såg hon till att visa varför hon bör åka med till Frankrike i sommar.

– Jag såg redan på uppvärmningen att hon var väldigt distinkt i sina avslut, säger Gerhardsson i C More.

– Mimmi har varit mycket bakom Stina, klart att hon stärker sina aktier i dag.

Mimmi Larsson spräckte nollan redan efter sju minuters spel sedan Janogy och Kosovare Asllani samarbetat fint på högerkanten. Den sistnämnde levererade ett inlägg varpå Larsson nickade in 1–0.

Bachmann kvitterade

Schweiz kvitterade en dryg halvtimme in efter ett läckert anfall signerat svenskbekantingen Ramona Bachmann. Men Sverige tog tillbaka ledningen tio minuter innan paus när Larsson drog in sitt andra mål.

Kosovare Asllani utökade siffrorna till 3–1 genom ett avslut snett utifrån. Strax därefter fullbordade Larsson sitt hattrick på en hörna som hon omarkerat förvaltade till slutresultatet 4–1.

– Kul, det händer inte allt för ofta, säger Larsson i C More som trots målsuccén var självkritisk efter matchen.

Härnäst väntar möte med Portugal på fredag.