Uppdaterad 2015-04-09 | Publicerad 2015-04-08

Det satt långt inne, men Liverpools titeldröm lever.

Efter 1-0 borta mot Blackburn är man klara för FA-cupsemifinal på Wembley.

Liverpool FC

I lördags knäckte Arsenal Liverpool med 4-1 och sänkte i samma stund Liverpools chanser till topp fyra och Champions League-spel drastiskt.

För att rädda säsongen krävdes därför seger i  FA-cupens kvartsfinalretur mot Championshiplaget Blackburn.

Men efter 0-0 på Anfield i första mötet hade Blackburn, med Marcus Olsson med från start, fått upp finalvittring. Det stod 0-0 även i paus men kort därefter radade hemmalaget upp flera heta målchanser med en en nick i stolpen som bästa läge.

Möter Aston Villa

Mitt i pressen från Blackburn klev dock Liverpools Philippe Coutinho fram och avgjorde. En misslycka hörna kom tillbaka till brassen som väggspelade med Jordan Henderson innan han tryckte in en stenhård vrist efter marken till 1-0.

Blackburn fick inte till någon riktig focering men i absolut sista minuten skickade hemmalaget fram allt på ett långt inkast och det var så när målvakten (!) Simon Eastwood kunde sätta en kvittering.

För Liverpool väntar Aston Villa semifinal på klassiska Wembley. Vinnaren i det mötet ställs mot segraren i matchen mellan Reading och Arsenal.

Läs Sportbladets dokument om Philippe Coutinho här!