... Men Roma vände och vann – trots Oscar Hiljemarks mål

Publicerad 2018-12-16

Robin Olsen har hyllats stort under sin första säsong i Roma.

Men mot Genoa stod målvakten för ett mindre bra ingripande.

Roma vann till slut ändå med 3–2, trots mål av Oscar Hiljemark.

Den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen hade inget enkelt uppdrag när han skulle ersätta världens näst dyraste målvakt, Alisson Becker, i Roma.

Under hösten har ersättaren dock hyllats stort. I en intervju med italienska Sky Sport uttalade sig även Alisson positivt om svensken.

– Olsen gör väldigt bra ifrån sig. När jag hinner så tittar jag på Romas matcher, sa Liverpool-keepern.

Hiljemark med distansskottet

Mot Genoa kom det första riktiga misstaget från Olsen i Roma-tröjan.

Ett distansskott från landsmannen Oscar Hiljemark gick först mellan benen på målvakten. Därefter misslyckades han med att få undan bollen och Krzysztof Piatek gled in 1–0.

Efter en dryg halvtimmes spel kvitterade först Federico Fazio. Bara ett fåtal minuter senare såg Hiljemark till att Genoa återtog ledningen när han höll sig framme på en hörna och dundrade in 2–1.

I paus var det däremot oavgjort. Detta sedan Justin Kluivert dragit in 2–2 sekunder innan domaren blåste av den första halvleken.

Räddades av VAR

Robin Olsen stod för ytterligare ett svagt ingripande kort in i den andra halvleken. Darko Lazovics mål dömdes dock bort för offside efter att domaren tagit hjälp av VAR.

Därefter såg Bryan Cristante till att ge Roma ledningen för första gången den kvällen när han sköt in 3–2 bakom Andrei Radu.

Det resultatet stod sig sedan matchen ut. Därmed klättrar Roma upp till en sjätteplats i Serie A-tabellen.