Publicerad 2017-11-18

I måndags var Emil Forsberg med och säkrade en VM-biljett.

I dag kom första ligamålet för RB Leipzig.

26-åringen gjorde ett av målen i 2–2-matchen mot Bayer Leverkusen.

RB Leipzig fick en drömstart borta mot Bayer Leverkusen. Efter en knapp kvart pekade domaren Harm Osmers på straffpunkten för bortalaget. Timo Werner sköt in 1–0 till RB Leipzig.

Innan den första halvleken var över kvitterade Bayer Leverkusen. Leon Bailey löpte in i straffområdet, fick bollen och petade in 1–1.

Bröt måltorkan i ligan

Emil Forsberg, som var med och säkrade VM-platsen mot Italien, såg sedan ut att bli hjälte för RB Leipzig. Bortalaget fick sin andra straff i den 52:e minuten. Forsberg klev fram och tryckte in 2–1 under målvakten Bernd Leno.

Det var hans första ligamål den här säsongen. Forsberg har gjort mål i Champions League och tyska cupen, men det var första fullträffen i Bundesliga sedan den 1 april.

Bayer Leverkusens Benjamin Henrichs blev utvisad i samband med straffen. Trots att hemmalaget avslutade med tio man lyckades man få in en kvittering. Kevin Volland ordnade 2–2 med dryga kvarten kvar.

Efter tolv ligamatcher är RB Leipzig tvåa i tabellen, sex poäng bakom Bayern München.