Oavgjort i bottenmötet - Farnerud tillbaka efter skada

Bottenmötet mellan Falkenberg och Helsingborg slutade 1–1.

Max Svensson var närmst en hjälteroll på tilläggstid.

Samtidigt fick HIF positiva besked när Alexander Farnerud gjorde comeback efter tre månaders skadefrånvaro.

– Det är skönt att vara tillbaka på planen. Det var bara glädje och gå in och köra, säger Farnerud till C More.

Falkenberg kom till avspark med vetskapen att de varit starka på hemmaplan i år, där de inte hade förlorat sedan den 15 maj mot Djurgården då matchen slutade 3–0.

I tabellen skiljde det tre poäng lagen åt, till Helsingborgs fördel.

Men det var hemmalaget som öppnade matchen bäst.

Granqvist bortspelad

I den 14:e minuten tog Falkenberg ledningen genom ett läckert solomål från John Chibuike. Anfallaren rann igenom HIF-försvaret, till synes alldeles för enkelt, där bland annat Andreas Granqvist såg ut att vara bakom läktaren för att köpa korv.

Chibuike avslutade därefter elegant till höger om utrusande Anders Lindegaard.

– Han (Chibuike) driver igenom alldeles för enkelt och lägger in 1-0. Men vi jobbar oss in i matchen och tar över mer och mer. Vi måste bara vara skarpare i sista tredjedelen, säger HIF:s Max Svensson till C More i halvtid.

Jo, efter de 20 första minuterna - där Falkenberg hade haft mest boll - tog Helsingborg över spelet helt och hållet.

Närmst ett kvitteringsmål i första halvlek var just Max Svensson, som i den 32:a minuten prickade ribban efter inspel från Adam Eriksson. Även sommarförvärvet Alhaji Gero kom fram till två bra chanser, men då stod Hampus Nilsson i hemmamålet i vägen.

Benyu kvitterade

I inledningen av andra halvlek fortsatte HIF trycka på för en kvittering, och den skulle också komma.

Max Svensson slog ett inlägg åtta minuter in, Andreas Landgren vid bortre stolpen nickade mot mål där Kundai Benyu tryckte in 1–1 från nära håll.

Benyus första mål i årets allsvenska, som fick chansen från start efter en tid utanför laget på grund av skada och petning.

Efter målet var det fortsatt HIF-dominans spelmässigt, utan att man skapade de där riktigt heta chanserna.

Men det skulle komma.

I den tredje tilläggsminuten kom Max Svensson, återigen, igenom i straffområdet efter ett par fina dragningar, men skottet räddades av Hampus Nilsson.

”Bara glädje och gå in och köra”

1–1 stod sig därmed matchen ut, vilket betyder att Falkenberg tangerar ett klubbrekord från 2014, då man nu gått igenom fem raka hemmamatcher utan förlust.

Positiva besked blev det även för Helsingborgs del, då Alexander Farnerud gjorde comeback efter tre månaders skadefrånvaro.

– Det är skönt att vara tillbaka på planen. Det var bara glädje och gå in och köra, säger Farnerud till C More efter slutsignalen.

Han utvecklar sitt resonemang om matchen i stort.

– Vi började lite långsamt, men efter det så tar vi över matchen och i stora delar tycker jag vi spelar jättebra fotboll. Jag ser framemot fortsättningen av säsongen.

Mittfältaren, som inte hade spelat sedan omgång sex i slutet av april, fick drygt femton minuter i benen när han byttes in i den andra halvleken.