Forsberg målskytt efter en målvaktstavla

RB Leipzig åkte på säsongens första förlust

Detta efter en jättetavla av Schalke-målvakten Alexander Nübel.

Trots målet förlorade RB Leipzig med 3–1.

RB Leipzig har inlett säsongen med fem raka segrar.

Men den förlustfria sviten tog stopp under lördagen.

Schalke tog ledningen genom Salif Sané och tio minuter senare utökade Amine Harit till 2–0.

I den andra halvleken satte Rabbi Matondo spiken i kistan när han gjorde 3–0.

Spelade fram Werner

Men en viss svensk skulle väcka lite liv i matchen.

Med tio minuter kvar fick Emil Forsberg bollen en bit från straffområdet och gick på avslut. Bollen, som inte såg speciellt hård ut, boxades in i mål av Schalke-keepern Alexander Nübel och reduceringen var ett faktum.

Fem minuter senare spelade Forsberg fram Timo Werner till ett jätteläge men anfallaren lyckades inte med avslutet och bollen gick utanför. Närmare än så kom inte Leipzig som därmed inkasserar säsongens första förlust, vilket också betyder att de tappar serieledningen till Bayern München. Tyska mästarklubben besegrade nykomlingen Paderborn med 3–2.