Algeriet till final - efter City-stjärnans drömträff

Semifinalen var på väg mot förlängning.

Då avgjorde Riyad Mahrez med en drömträff på frispark.

I den 95:e matchminuten.

Under söndagskvällen var det dags för semifinaler i Afrikanska mästerskapen.

Algeriet ställdes där mot Nigeria, där Algeriet tog ledningen i slutet av den första halvleken. Manchester City-stjärnan Riyad Mahrez utmanade då från sin högerkant, slog ett inlägg som därefter touchade två olyckliga Nigeria-spelare - och rätt in i mål.

Straff - efter VAR-check

Sist på bollen var mittbacken William Troost-Ekong, till vardags i Udinese.

Men Nigeria skulle komma tillbaka. Efter en misstänkt handssituation gjordes en VAR-koll - varpå domaren valde att blåsa straff. Från elva meter var Odion Ighalo sedan hur säker som helst, och satte 1–1 till vänster om målvakten M’Bolhi.

Drömträff - i 95:e (!)

Men Riyad Mahrez, som alltså var inblandad i ledningsmålet, skulle till slut få sista ordet.

När semifinalen var på väg mot förlängning, i 95:e matchminuten, stegade City-mittfältaren upp för en frispark strax utanför straffområdet. En distinkt träff med vänstern i målvaktens hörn och finalplatsen var ett faktum för Algeriet.

Efter slutsignalen utbrast vild glädje bland både spelarna och ledarna i laget.

Ställs mot Senegal i finalen

I finalen av Afrikanska mästerskapen ställs Algeriet mot Senegal - som tidigare under kvällen blev finalklara efter seger med 1–0 mot Tunisien. Dylan Bronn blev olycklig matchvinnare, för Tunisien, då han stod för ett självmål tio minuter in på förlängningen.

Finalen mellan Algeriet och Senegal spelas på fredag, den 19 juli, med avspark 21.00.