Nyförvärvet försvann över Engelska kanalen

PL-klubben befarar tragedi – helikoptrar söker i vattnet

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Cardiffs Emiliano Salas privatplan försvann över den Engelska kanalen.

Enligt brittiska BBC finns den en genuin oro i den walesiska klubben kring 28-åringens välbefinnande.

– En sök- och räddningsoperation pågår norr om Alderney efter att ett litet flygplan försvunnit från radarn för flera timmar sedan, säger Guernsey-polisen i ett uttalande enligt Express.

Cardiff City gjorde nyligen klart med argentinske anfallsspelaren Emiliano Sala från franska Nantes. Den walesiska klubben betalade drygt 170 miljoner kronor för anfallaren som skulle anlända till sin nya klubb på tisdagen.

”Är väldigt oroliga”

Men nu uppger BBC och The Mirror att privatplanet, av modellen Piper Malibu, som skulle flyga Sala från Nantes till Cardiff försvunnit i närheten av Casquets-fyren i den Engelska kanalen. Enligt BBC finns det nu en ”genuin oro” i Cardiff City över anfallarens välbefinnande och nyhetsbyrån AFP bekräftar, med hänvisning till fransk polis, att Sala fanns ombord på det försvunna planet.

– Vi är väldigt bekymrade över de senaste nyheterna om att ett flygplan tappade kontakten över kanalen i går kväll. Vi avvaktar en bekräftelse innan vi kan säga något mer men vi är väldigt oroliga för Emiliano Salas säkerhet, säger klubbens ordförande Mehmet Dalman i ett uttalande.

Foto: imago sport / imago sportfotodienst/ IBL
Emiliano Salas privatplan försvunnet – fotbollsstjärnan saknas

Sökoperationen pågår

Den brittiska kustbevakningen har enligt BBC skickat ut räddningshelikoptrar från kanalöarna Alderney och Guernsey för att söka efter flygplanet som försvann från radarn klockan 20.30 på måndagskvällen. Insatsen avbröts dock klockan 02.00 natten mot tisdag på grund av svåra väderförhållanden och upptogs först 08.00 igen.

– En sök- och räddningsoperation pågår norr om Alderney efter att ett litet flygplan försvunnit från radarn för flera timmar sedan, säger Guernsey-polisen i ett uttalande enligt Express.

Enligt BBC fanns totalt två personer ombord på planet.

Foto: Claude Paris / TT NYHETSBYRÅN
Emiliano Salas
Publicerad: