Liverpool vann efter veteranens tavla

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Julian Speroni gjorde första matchen i Premier League på ett och ett halvt år.

Den 39-årige målvakten fick en huvudroll när han bjöd Liverpool på segermålet på Anfield.

– Det finns olika sätt att vinna fotbollsmatcher. Den här gången var vi tvungna att gräva djupt, säger managern Jürgen Klopp efter 4–3-vinsten.

Julian Speroni hade inte spelat en match i Premier League sedan den 28 december, 2017. Crystal Palace hade skadebekymmer inför besöket på Anfield så managern Roy Hodgson fick sätta 39-åringen mellan stolparna.

Han fick en avgörande roll med ett mindre lyckat ingripande i andra halvlek.

Vid ställning 2–2 skickade James Milner in ett inlägg där Speroni var bollen med en hand och styrde det mot egen mållinje. Bollen var på väg över mållinjen när Mohamed Salah var framme och petade in 3–2.

– Det finns inga många spelare med större klubbkärlek än den som Julian Speroni har. Det var olyckligt att han gjorde det misstaget, säger Crystal Palaces manager Roy Hodgson.

Foto: Craig Galloway/ProSports/REX / Rex Features

Milner utvisad

Hemmalaget fick avsluta matchen på Anfield med tio man. James Milner blev utvisad i den 89:e minuten efter två gula kort.

På tilläggstid kom ytterligare två mål.

Saido Mané tryckte in 4–2 och bara minuter senare fixade Max Meyer slutresultatet 4–3.

– Det finns olika sätt att vinna fotbollsmatcher. Den här gången var vi tvungna att gräva djupt. Vi gav allt vi hade och killarna gjorde det bra, speciellt i andra halvlek. Jag är riktigt glad, säger managern Jürgen Klopp till Liverpools hemsida.

Townsend målskytt

Andros Townsend har haft fin utdelning mot topplagen i Premier League. Han har nätat mot Chelsea, Manchester City och i dag slog han till mot Liverpool.

Efter fint förarbete från Wilfried Zaha kunde han skjuta in 1–0 till Crystal Palace.

Mohamed Salah kvitterade i inledningen av andra halvlek och sedan fixade Roberto Firmino 2–1 i den 53:e minuten. James Tomkins gjorde 2–2 vid en hörna i den 65:e minuten efter passivt Liverpool-försvar.

Skytteligavinnare i Premier League på 2010-talet 00:51

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM