AIK till cupsemi – efter Obasis succéinhopp

Publicerad 2019-03-09

VÄXJÖ. Chinedu Obasi svarade för ett succéinhopp mot Öster och räddade kvar AIK i svenska cupen.

Han kom in i andra halvlek, fixade straffen som gav 2–2 i den 85:e minuten och satte sedan två mål på övertid.

– Jag är glad över målen men ännu mer glad över lagets insats, säger Obasi.

AIK Fotboll

AIK är vidare till semifinal i svenska cupen efter att ha besegrat skrällgänget Öster - och det kan de regerande svenska mästarna tacka Chinedu Obasi för.

Han svarade för ett succéinhopp i den andra halvleken och räddade AIK som var på väg att bli utslagna.

Nigerianen skaffade fram straffen som gav 2–2 i slutminuterna och han sköt sedan två mål på övertid.

– Den här matchen handlade inte om att spela vacker fotboll, det handlade om att jobba hårt och kämpa hela vägen. Det var det som gjorde att vi kunde vinna, säger Chinedu Obasi.

Men AIK var alltså riktigt illa ute.

Det trots en drömstart.

Redan i den sjunde matchminuten knorrade Sebastian Larsson in 1-0 via en fint slagen frispark.

Byttes in efter straffmålet

Sedan tog Öster, som sensationellt slog ut Malmö i gruppspelet, över taktpinnen. Dragan Kapcevic kvitterade till 1-1 i slutet av första halvlek och sköt sedan 2-1 på straff i andra halvlek.

I samband med Östers ledningsmål så byttes Chinedu Obasi in.

Ett drag som alltså skulle visa sig bli matchvinnande.

Obasi revs ner av David Johannesson i Öster-straffområdet, AIK fick straff och Daniel Sundgren var bergsäker när han rullade in 2–2-bollen från straffpunkten i den 85:e matchminuten.

I den första förlängningskvarten så gjorde Obasi sedan 3–2 efter att ha lurat hela Öster-försvaret, skaffat sig öppet läge och snyggt placerat in bollen vid bortre stolpen.

”Var inte 100 %”

Sedan gjorde han också 4–2 i den andra förlängningskvarten efter en rörig situation där Öster misslyckades med att rensa bort bollen.

– Jag är glad över målen men ännu mer glad över lagets insats, säger han.

Vad fick du för direktiv när du skulle hoppa in?

– Det sades inte så mycket. Jag vet vad jag ska bidra med, jag skulle in och bli involverad i spelet och skapa framåt.