Supercupfinal mellan Madridklubbarna Atlético och Real.

Då tog ”Atleti” hem titeln – efter två drömmål.

– Det var en fantastisk match, säger mittfältaren Koke.

Under onsdagskvällen spelades säsongens första Madridderby – i estländska huvudstaden Tallinn.

Real vann Champions League i våras och lokalrivalen Atlético knep titeln i Europa League. Därmed möttes de båda i årets supercupfinal, som skulle visa sig innehålla både ett och två drömmål.

Julen Lopetegui fick nämligen varken en skön start eller ett skönt slut på sin första tävlingsmatch som huvudtränare i Real. Redan efter en minuts spel landade bollen hos Diego Costa. Atleti-anfallaren lyckades, ur snäv vinkel, dundra in 1–0 bakom Keylor Navas. Nye målvaktsvärvningen från Chelsea, Thibaut Courtois, fanns inte med i matchtruppen.

Därmed var det uppförsbacke direkt för den regerande Champions League-mästaren som inledde med mittfältaren Luka Modric på bänken. Kvitteringen kom till slut i den 26:e minuten då Gareth Bale skruvade ett inlägg från höger som Karim Benzema nickade in till 1–1.

Tilldelades straff

En bit in i den andra halvleken fick Modric till slut komma in då han ersatte Marco Asensio. Kort därefter fullbordade Real vändningen då Juanfran tog bollen med handen inne i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och Sergio Ramos förvaltade den chansen till 2–1.

Ett bra tag såg det ut som att Real skulle hålla den ledningen, men med omkring tio minuter kvar att spela klev Diego Costa fram ännu en gång. Spanjoren tryckte in kvitteringen till 2–2 och matchen togs till förlängning.

I matchminut 99 fick publiken i Tallinn uppleva ännu ett drömmål. Inhopparen Thomas spelade in bollen varpå Saul drog till på volley – och dunkade in 3–2. Ett fåtal minuter senare utökade Koke ledningen ytterligare inför tränaren Diego Simeones ögon, som var uppvisad till läktaren den här dagen på grund av en tidigare avstängning i Europa League.

– Vi kämpade för varandra och då uppnår man såna här resultat. Det var en fantastisk match, säger Koke efteråt.

– Fortsätter vi så här så kan det bli en riktigt bra säsong.