Klas Ingesson efter krossen: "En skam"

Uppdaterad 2018-07-25 | Publicerad 2014-10-05

Örebro/Stockholm. Allt är upplagt för Malmö FF.

IFK Göteborg förlorade med 3-0 mot Norrköping och Elfsborg krossades med 5-1 av Örebro.

– Det är en skam, säger Klas Ingesson i C More.

IFK Göteborg

Elfsborg kom till Behrn Arena mitt uppe i jakten på en av de åtråvärda Europaplatserna. Örebro i sin tur hade inget att spela för och saknade Nordin Gerzic, Ahmed Yasin och Alhaji Kamara i truppen.

Av det märktes inget.

Efter tre minuter rann Marcus Pode igenom och satte 1-0 till hemmalaget. Och efter sju minuter kom 2-0. Kevin Stuhr-Ellegard skulle slå upp bollen i banan men la den bara rakt på fötterna hos Örebros Kalle Holmberg som kyligt rundande Elfsborgsmålvakten innan han satte bollen i nät.

"Hoppas killarna visar stolthet"

Örebro hade sedan flera heta chanser att utöka ledningen men Stuhr-Ellegard revanscherade sig med fina räddningar. Vid en av paraderna skadade han sig dock så illa att han tvingades kliva av till förmån för Abbas Hassan.

Klas Ingesson var upprörd, närmast uppgiven, efter första halvlek:

– Jag vet inte vad man ska säga... det var inte alls det jag trodde och hoppades på. Det såg ut som vi låg på beachen någonstans, säger han till C More och fortsätter:

– Nu hoppas jag killarna visar stolthet, så här kan det inte se ut. Det är en skam!

Rasade samman

Inledningsvis såg det också bättre ut och Anders Svensson reducerade till 1-2. Men Marcus Pode dödade matchen med sitt vackra 3-1-mål i 66:e minuten. ÖSK-forwarden såg ut att ha sprungit ur vinkel men från högerläge smällde han upp bollen i första krysset, ribba in.

Sen föll Elfsborg ihop helt.

Daniel Gustavsson gjorde 4-1 och Mohammed Saeid kontrade in slutresultatet 5-1.

Ingesson självkritisk

Efter matchen var Klas Ingesson mycket självkritisk när han pratade med Sportbladet:

– Vi har preparerat laget fel eftersom det blir så jävla stora siffror och vi är inte med ifrån början heller. Jag får ta på mig det här.
Efter 45 minuter sa du att spelet var ”skamligt”. Vad säger du efter 90?
– Ja, det var en skam. Vi måste prata om och reda ut det här så fort som möjligt. Vill vi vara med och slåss om de två Europaplatserna som är kvar kan vi inte börja matcher som vi gjorde nu.– Det är fanimej mitt ansvar att se till att det brinner i skorna på spelarna. Det gjorde det inte i dag och det är fan mitt fel.
Och när IFK Göteborg samtidigt var chanslösa mot bottenlaget IFK Norrköping är allt nu upplagt för MFF. Ett kryss mot AIK i kväll innebär SM-guld.