”Äh, jag var lika jävlig mot MFF”

Uppdaterad 2018-07-26 | Publicerad 2014-05-12

Rosenberg hjälte när Halmstad brände allt Se målen i Sportbladet News

Halmstad kunde, och borde, ha kvitterat Malmö FF:s ledning.

Men när jumbon återigen misslyckades med avslutet sänkte Markus Rosenberg sitt gamla lag i 3-1-segern.

– Äh, jag var lika jävlig mot när jag var i Halmstad mot MFF, säger 31-åringen till C More Fotboll.

Det tog tio minuter för Markus Rosenberg att göra det Halmstad har så hopplöst svårt för att lyckas med – och han gjorde det från närmast obefintlig vinkel. Efter att Joseph Baffo slarvat i eget straffområde fick Rosenberg avsluta och satte 1-0 från nära håll.

– Det är klart att det var skönt. Det var en tung match i Helsingborg för egen del så det var skönt att sätta dit den direkt i dag, säger Rosenberg till C More Fotboll.

Första allsvenska målet

31-åringen hade inte heller några problem med att målet kom mot den klubb han representerade i allsvenskan (utlånad från MFF 2004) innan proffsäventyret tog sin början i Ajax 2005.

– Äh, jag var lika jävlig när jag var i Halmstad mot MFF.

För Halmstad fortsätter mardrömsstarten på årets allsvenska. Laget hade ett koppel av stora chanser att kvittera men brände alla, bland annat två öppna möjligheter för inhopparen Marcus Antonsson, när MFF-målvakten Robin Olsen storspelade.

Istället kunde MFF gå ifrån till 3-0 på övertid efter mål av inhopparen Pawel Cibicki (hans första i allsvenskan) och Guillermo Molins, på assist från Rosenberg. HBK spräckte till sist också de nollan, i minut 94, men då var matchen sedan länge körd.

– Det är helt underbart. Nu får jag äntligen göra det, säger 20-årige Cibicki om sitt första allsvenska mål.

”Släpper in ett billigt mål”

Efter nio omgångar har HBK gjort åtta mål, vunnit en enda match och ligger sist på fem poäng. Detta trots att de återigen stundtals imponerade spelmässigt mot MFF.

– Vi börjar bra men släpper tyvärr in ett billigt mål efter tio minuter, säger tränaren Jens Gustafsson.

– Jag tycker vi presterar ganska bra under 90 minuter. Vi står Malmö väldigt mycket. Vi saknar lite kvalité i det sista.

På motsatt sida av tabellen återfinns Malmö FF i topp med 22 poäng, två före Elfsborg. Mycket tack vare Markus Rosenberg som nu gjort tre mål och sex assist på de nio första omgångarna.