MALMÖ. Franz Brorsson avstängd efter ett klantigt gult kort och Rasmus Bengtsson drabbad av lungkollaps.

Då är Oscar Lewicki lösningen som mittback mot Sundsvall.

– Jag trivs hur bra som helst där, säger Lewicki.

AIK Fotboll
Malmö FF

Malmö FF visade tydligt att de ville spela hårt mot AIK men domaren Stefan Johannesson satte gränsen snabbt. Redan efter tio minuters spel hade han delat ut två gula kort, ett vardera åt Markus Rosenberg och Franz Brorsson. Totalt skulle det bli nio utdelade varningar, inklusive ett rött på Brorsson.

– Det är aldrig bra med ett rött kort, säger lagkaptenen Markus Rosenberg efter matchen som slutade 1–1.

Efter drygt tolv minuters spel knep Tarik Elyouonoussi bollen från Fouad Bachirou och påbörjade en omställning för AIK. Det hela slutade med att Nabil Bahoui skickade in bollen till Henok Goitom i straffområdet som skakade av sig Brorsson och slog in ledningsmålet.

MFF hade problem att få till spelet, samtidigt som AIK fortsatte att lura på kontringar och ligga tätt på motståndarna. Kort innan pausvilan bjöds hemmalaget in i matchen när Eric Larsson vek inåt och för att leverera ett inlägg i boxen. Bollen kom dock inte så långt eftersom Goitom blockade skottet med en utsträckt arm, vilket ledde till en straffspark som Rosenberg förvaltade väl.

Rött kort på Brorsson

I den 58:e minuten åkte Malmö på det rejäla avbräcket då Franz Brorsson tilldelades sitt andra gula kort efter att ha dragit Goitom i armen. Oscar Lewicki tog då klivet ner i mittlåset bredvid Lasse Nielsen och mittfältaren Sören Rieks byttes in i stället för anfallaren Alexander Jeremejeff.

Brorsson var självkritisk efter matchen.

– Jag sviker dem. Jag hade också varit arg om jag hade varit de andra, säger Franz Brorsson.

Tränaren Magnus Pehrsson menar att man pratade om de många varningarna i paus.

– Det hade varit en del varning av på mittbackarna och Rosenberg. Vi påminde om att inte ge domaren möjligheten att ge enkelt gult kort. Det känns som det är onödigt i det läget, säger Pehrsson.

”Lewicki bättre som mittback”

Mittbacken menar att han inte hann tänka klart.

– Det är ren reflex. Jag vet inte... Jag brukar inte ta tidiga gula men det är jätteklumpigt, verkligen, säger Franz Brorsson.

Därmed är Brorsson avstängd i bortamatchen mot Sundsvall på fredag. Sedan tidigare är Rasmus Bengtsson också borta på grund av sin lungkollaps.

MFF börjar få ont om mittbackar och på tränare Pehrsson lät det som att Oscar Lewicki får kliva ner som mittback mot Sundsvall, vilket han också gjorde mot AIK när Brorsson blev utvisad.

– Oscar var nästan bättre där än på mittfältet, säger Pehrsson.

Lewicki har inga problem med att byta lagdel.

– Jag trivs hur bra som helst där. Det är lite mindre moment att hålla reda på som mittback än mittfältare.

Om Lewicki flyttas ner öppnar det i sin tur för att Mattias Svanberg flyttas in centralt igen, där han var så bra mot Östersund och Elfsborg.

– Jag spelar hellre centralt än på kanten, säger stortalangen.

Därmed blev det delad poäng för de båda lagen, vilket också innebär att MFF:s långa förlustfria svit är fortsatt intakt. Nu har den regerande mästaren inte ett nederlag på tolv raka matcher, tränings- och cupmatcher inräknat.