Arsene Wenger ställde för första gången upp med Mesut Özil, Alexis Sanchez och Alexandre Lacazette samtidigt.

Det blev succé.

Trion låg bakom segerrycket mot Everton i andra halvlek.

Arsene Wenger firade 68 år med att möta halvkrisande Everton.

Efter förlusten mot Watford förra veckan och en b-lagsinsats i Europa League valde Wenger att formera en elva med supertrion Mesut Özil, Alexis Sanchez och Alexandre Lacazette på plan tillsammans för första gången.

De verkade trivas tillsammans. Arsenal satte full fart första tio minuterna och Lacazette borde ha gjort 1–0 tidigt.

I stället en kalldusch. Wayne Rooney smekte in ledningsmålet från distans till 1–0 efter att Granit Xhaka tappat boll i ett kritiskt läge.

Everton på nedflyttningsplats

Xhaka fick dock lite revansch när han sköt ett distansskott som Nacho Monreal kunde trycka in returen på.

Sen i andra halvlek varvade trion upp ytterligare. De båda stjärnorna med utgånget kontrakt, Alexis Sanchez till Mesut Özil, samarbetade till 2–1 och sedan spelade Özil fram Lacazette till 3–1-målet.

Aaron Ramsey satte sedan 4–1 i ett friläge. Everton tröstmålade till 4–2 på övertid efter att Nacho Monreal och Petr Chech slarvat ordentligt och Oumar Niasse tagit vara på det och rullat in bollen i öppet mål.

Men matchens sista mål kom passande nog från Alexis Sanchez som på eget hand rundande Everton försvaret och placerade in 5–2.

Segern tar Arsenal upp som femma på sexton poäng. För Ronald Koeman hopar sig problemen. Everton är med sina åtta poäng nere på nedflyttningsplats.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se