Brorsson: ”Jag vet vad jag gjort”

1 av 2 | Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Mötet med AIK slutade med rött kort och en ursäkt.

Franz Brorsson, 22, har borstat av sig matchen och beredd på speltid mot Djurgården.

– Det hjälper inte mig att ligga och tänka på det, säger Brorsson.

Franz Brorsson hade ingen rolig match mot AIK. Efter två gula kort fick han lämna matchen efter en knapp timmes spel.

Han missade bortamötet med Gif Sundsvall, men är tillbaka i truppen till mötet med Djurgården på Tele2 Arena.

– Det har varit en del egen tid, lugna dagar. Jag är rätt off, jag läser ingenting så jag har inte koll på hur snacket har gått. Men jag vet ju vad jag har gjort, säger Brorsson.

”Det kan vara svårt”

Har du lagt matchen mot AIK åt sidan?

– Det hjälper inte mig att ligga och tänka på det. Det kan vara svårt, men det är bara att börja om.

Känner du att du har något att bevisa efter det röda kortet?

– Det är ”back to basic” för mig. Jag har spelat många allsvenska matcher, jag vet att jag håller och har gjort det bra. Det gäller att inte tänka för mycket, bara gå ut och köra.

Hur säker är du på en startplats?

– Det vet jag inte. Vi har en del skador och så, vi får se. Jag vill spela alla matcher. Det är ny match och nya förutsättningar nu, det är upp till coachen och vad han tycker.

Spelarna i Malmö FF var missnöjda efter 2–2 borta mot Gif Sundsvall senast. Spelarna och ledarna har haft möte.

– Vi är inte vana att jaga så mycket boll som vi gjorde mot Sundsvall. Vi måste sätta presspelet ordentligt, inte släppa igenom motståndaren. Det är frustrerande att vi inte för spelet i en match mot Gif Sundsvall som vi ska göra. Sen är det samtidigt ett bollskickligt lag på konstgräs och det är svårt att jaga där.

– Vi har fortfarande inte förlorat i år. Men vi vill vinna alla matcher, vi har höga krav på oss själva.

”De segrarna man kommer ihåg bäst”

Malmö FF vann båda möten med Djurgården i fjol. Franz Brorsson startade båda matcherna, där det slutade med uddamålsvinster för MFF efter sena avgöranden.

– Otroligt sköna vinster. Det är nästan de segrarna man kommer ihåg bäst, i alla fall jag personligen. Det är Yotuns snygga mål i krysset på hemmaplan, sen avgör vi i 94:e minuten borta efter att ha fått avsluta med en man mindre.

Felix Beijmo var med i båda matcherna. Djurgården jagar revansch:

– Förra året kändes det som vi skulle haft minst en vinst, framför allt hemma. En poäng borta. Men det är också kvalité, det skottet Yotun får iväg är fantastiskt. Här hemma är det mer flax, det är ett självmål och vi brände straff. Men det känns som vi har revansch eftersom vi tog noll poäng mot Malmö förra året. Man måste ta fler poäng mot toppkonkurrenterna om man vill vara med där uppe, och vi får börja mot Malmö, säger högerbacken.

”Varför ska man gömma vad man tycker?”

Beijmo var nöjd med Djurgårdens insats mot Östersunds FK i premiären, sen menar han att laget även borde ha besegrat Trelleborg. 20-åringen är dock mer missnöjd med insatsen mot AIK. Han är som alltid öppen med sina åsikter.

– Varför ska man gömma vad man tycker? 17 000 har väl sett samma sak som jag gjorde på Tele2. Jag kan säga vad jag tycker, sen kan de säga vad de tycker. Sen är det viktigt att man går igenom matchen. Sen finns det lägen mot AIK där vi hade kunnat göra mål, det är viktigt att ta med sig, säger Beijmo.

– Vi måste komma upp mer med laget mot Malmö, vi var låga med mittfältet mot AIK. Våra två forwards fick jobba mot hela deras backlinje, och mittfältet. Det är svårt om man inte får hjälp av mittfältet.

Alla skytteligavinnare i Allsvenskan sedan 2008 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM