Dubbla mål av Zlatan – för tredje gången

Publicerad 2018-06-10

Bänkad senast – men i natt svarade Zlatan Ibrahimovic med en mäktig comeback från start.

För tredje gången den här säsongen levererades dubbla fullträffar från Galaxy-svensken som nickade in både 1–0 och 2–0 inom loppet av sex minuter.

”Det går inte att fly från lejonet”, twittrar LA Galaxy efter 3–0-segern mot Real Salt Lake.

Senast Zlatan startade i en ligamatch kom det också två fullträffar från svensken – men den gången förlorade La Galaxy.

I natt var Zlatan Ibrahimovic tillbaka i startelvan med besked. Svensken stod för sitt sjätte och sjunde mål för säsongen när han bäddade för Galaxys 3–0-seger.

61:a minuten:

Efter ett långt inkast, lite flipperspel i straffområdet kom till slut ett högt inspel från Chris Pontius. Målvakten misslyckades med att boxa bort och i stället kunde Zlatan enkelt nicka in bollen.

67:e minuten:

Återigen utnyttjade Zlatan sin storlek och nickade in ett inlägg från vänster från nära håll.

Byttes ut och hyllades

Zlatan byttes ut i 86:e minuten och applåderades stort av de drygt 39 000 åskådarna på Stubhub Center. Han röstades fram till matchens lirare.

– Han är en spelare som försvararna alltid måste oroa sig för, han är en stark och komplett spelare. Det är skönt när han hamnar i målprotokollet för då känner vi att lagets självförtroende växer, säger Chris Pontius till klubbens twitterkanal.

Dessförinnan hade norske anfallaren Ola Kamara sett till att kröna den nordiska aftonen genom att skriva in slutsiffrorna 3–0.

Segern var efterlängtad för Galaxy som kom från en förlust mot Dallas och senast oavgjort mot Portland.