Efter skadehelvetet – Cazorla målskytt igen

”Den gula ubåten” snodde poäng av Real Madrid

avJacob Larsson

Foto: TT

Real Madrid går tungt i La Liga.

Borta mot Villareal tappade laget poäng igen – sedan Santi Cazorla gjort sina två första ligamål sedan 2016.

– Jag tror det var mitt andra nickmål någonsin i karriären, sa Cazorla efter matchen.

Den nu 34-årige Cazorla är mest känd för sina sex säsonger i Premier League och Arsenal.

Spanjoren charmade den engelska publiken med fin teknik och briljant passningsspel, men hade stora problem med skador.

Var nära att behöva amputera

Efter att ha missat stora delar av säsongen 2015/16 kom skadeproblem tillbaka under hösten 2016 – och året därpå berättade Cazorla att skadeproblemen varit så omfattande att han varit nära att behöva amputera sin fot.

– Mina fotproblem började redan under en landskamp 2013 och sedan dess har jag levt med smärtan. I början kunde det gå bra om jag var varm, men så fort det blev halvtid och jag kyldes ned lite började jag gråta av smärta, sa Cazorla i en lång intervju med Marca.

– Läkaren sa att jag skulle vara glad om jag kunde gå med min son i trädgården igen.

Skadad i 636 dagar

Cazorla lämnade norra London för moderklubben Villarreal under fjolåret och efter att ha gått skadad i 636 (!) dagar gjorde mittfältaren comeback under juli 2018 i en träningsmatch.

Nu har 34-åringen dessutom hittat nätet igen – och dessutom mot självaste Real Madrid.

Hemma på El Madrigal satte Cazorla ledningsmålet redan efter fyra minuter, men fick se Raphaël Varane och Karim Benzema vända på steken.

”Känns bättre och bättre”

Men den lille magikern var inte färdig. I den 82:a minuten kvitterade han Real Madrids ledning på nick – och de gulklädda fansen blev som galna.

– Vi mötte världens bästa lag och vi tog en poäng. Vi spelade bra i den andra halvleken. Vi måste fortsätta så här, sa Cazorla efter matchen.

– Min fysik känns bättre och bättre ju fler minuter jag spelar.

Målen var 34-åringens första på drygt två år – senast han nätade i ligaspel var mot Southampton i Premier League den 10 september 2016.

Tungt för båda gängen

För Real Madrid går det fortsatt tungt i serien. Resultatet gör att ”Marängerna” placerar sig som fyra i La Liga efter 17 omgångar – sju poäng efter serieledande Barcelona.

Villarreal, som också har en tung säsong, ligger på plats 17, med lika många poäng (16) som Athletic Bilbao under nedflyttningsstrecket.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM