Uppdaterad 2018-03-22 | Publicerad 2018-02-10

Hammarby hade ingen lyckad dag på Vikingavallen i Täby.

Hemmalaget Frej lyckades till slut vinna med 4–1.

– Tre mål i andra är inte okej, säger Jiloan Hamad i C More.

Med en ny huvudtränare i Stefan Billborn ska Hammarby snart kliva in i en ny säsong med allsvenskt spel. Först och främst väntar svenska cupen-spel, men innan dess skulle det grönvita laget få sig en genomkörare borta mot IK Frej Täby.

Där blev det inte riktigt som Bajen hade tänkt sig. Jiloan Hamad var visserligen relativt nöjd med spelet i den första halvleken, även om det var Frej som tog ledningen genom Nsima Peter.

– Det är vår bästa halvlek hittills under försäsongen, säger Hamad i C More.

– Men när är vi tappar bollen måste vi se till återerövra den. Det måste vi träna på.

Förre djurgårdaren satte fyran

I den andra halvleken rann det nämligen iväg. Muamer Tankovic styrde in Hammarbys enda mål i den 69:e minuten, men vad hjälpte det när Frej såg till att göra tre.

Gerbino Polo och Konstantinos Stavrothanasopoulos gjorde varsitt innan 19-årige Mattias Bouvin, som anslöt från Djurgården förra året, satte den sista spiken i kistan i slutskedet av matchen till 4–1.

– Det är bara att köra på, det kommer se ut så här i ganska många matcher, säger Jiloan Hamad som nu blickar framåt mot cupspelet:

– Vi måste höja oss inför Vasalund-matchen, allihop. Vi är självklart inte nöjda med matchen idag men det är tur att det händer nu så att vi kan jobba på våra brister.

Samtidigt som Hammarby träningsspelade vässade även ligakonkurrenterna Elfsborg och Häcken formen inför stundande Svenska cupen.

Elfsborg tog emot Örgryte i en match som slutade 1-0. Matchens enda mål kom i inledningen av andra halvlek genom Issam Jebali, som förra året gjorde tio mål i allsvenskan.

I Dubai träningsspelade Häcken mot kinesiska Shandong Luneng, där det blev en enkel 3-0-seger för Hisingslaget. Alla målen föll i den andra halvleken genom Mervan Celik, Adam Andersson och Karl Bohm. Segern var Häckens fjärde raka under försäsongen.