5 år. 25 matcher. 2 317 minuters fotboll.

Så lång tid hade gått sedan San Marino senast gjorde mål i en tävlingsmatch.

Då slog Alessandro Della Valle till – och fick laget att explodera av glädjefnatt.

Den 11 oktober 2008 är nog ett datum som de flesta fotbollsintresserade sanmariner minns.

I kvalet till VM i Sydafrika spelade San Marino VM-kval-match mot Slovakien och i den 45:e minuten hände något ovanligt. Laget gjorde mål.

Andy Selvas fullträff då betydde 1–2 i matchen som dock slutade med en ny förlust – 1–3.

Sedan dess har nästan fem år gått och det lilla landets fotbollslandslag har gått igenom kvalet till VM 2010, EM 2012 och VM 2014 utan att lyckas göra ett enda mål.

Totalt blev det 2 317 mållösa minuter. En måltorka som äntligen tog slut i går.

Nickade in kvitteringen

San Marino hamnade i tidigt underläge hemma mot Polen men i matchens 22:a minut slog Alessandro della Valle till.

Han mötte Matteo Vitaoils frispark perfekt med pannan och nickade in 1–1 bakom Artur Boruc i det polska målet.

Då utbröt vilda glädjescener Stadio Olimpico di Serravalle.

Målskytten tog en hundrameterslöpning ut på löparbanorna innan lagkamraterna fick stopp på honom och laget förenades i en jättelik grupp-kram.

Att Polen till slut vann matchen med 5–1 spelar nog mindre roll för Della Valle och det sanmarinska landslaget i dag.

Laget ligger sist i grupp H med noll poäng och 1–43 i målskillnad efter åtta matcher.

Men världens lägst rankade landslag lär nog jubla över den där ettan i målkolumnen ett tag framöver.